UART ve Kuru Kontak

josephars

Üye
Katılım
26 Nis 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar voltaj bilgisini okuyup UART üzerinden iletmek istiyorum.Bir cihazın 12V çıkış verip vermediği durumları UART üzerinden okumak istiyorum.Ya da 12V a dayanacak kuru kontak ve bu kuru kontak bilgisini UART üzerinden mikrokontrollera iletmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?İlgiinize teşekkürler..
 
S.A.
**Şimdi bir cihaz ile okuyup diğerine iletilecek gibi algılayarak yorum yapıyorum.
ilk önce optokuplör ile giriş kontrolü yapıp sinyal geldiği zaman mcu ile okuyup uzak mcu ya 485 ile 2 kablolu hat üzerinden uart protokol ile 1-0 bilgisi iletirsin.
**yok analog olark voltaj bilgisi yollayacak isen direnç bölücüler ile voltaj seviyesinin maksimum seviyesini kullandığın mcu nun besleme voltaj seviyesine düşürerke ayarlayarak uartdan diğer mcuya analog bilgiyi yollarsın.
 
Merhaba Murat Bey
Benim elimde android tablet var ve bu tablet ile başka bir cihazın on-off olduğu durumları kontrol etmek istiyorum.On durumunda cihazdan 12V, off durumunda 0V çıkış alabiliyorum.Ancak android tablet tarafında bu 12V-0V bilgisini sadece UART üzerinden okuyabilirim.Bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim.
 
Esp8266 ile internet ve wi-fi üzerinden okuyabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst