u.p.s nin ev tesisatına bağlanması

mustafa_20

Üye
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
31
kesintisiz güç kaynağını evimdeki lambalara bağlamak istiyorum... elektrik kesildiğinde lambaların sönmemesi için sizce ne gibi sakıncaları olabilir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hiçbir sakıncası yok bağlayabilirsin.Problemsiz çalışır.Ups de sorun olmasına karşı birde baypass yaparsan sıkıntıda yaşamazsın.
 
Eğer ups yi koyucağın yer sigorta kutuna yakındeğil ve bağlantıları değiştirmek kısa zamanda olmayacaksa ups de sorun olduğunda sıkıntı yaşamamak için örneğin uygun amperde bir pako şalter ile ups yi hemen şebekeye çevirebilmek için bağlantı hattı
 
kesintisiz güç kaynağını evimdeki lambalara bağlamak istiyorum... elektrik kesildiğinde lambaların sönmemesi için sizce ne gibi sakıncaları olabilir?
NAZMİ arkadaşımızın dediği gibi sakıncası yok fakat bilgisayarlar için kullanılan ups ler den koycaksan süresi çok kısa olacaktır. güçlü ups ler biraz pahalıdır. fazla masraf yapmak istemiyorsan şarjlı led lambaları tavsiye ederim daha ucuzdur.
 
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim... baypass'ın ne olduğunu biliyomuşum ama ismen bilmiyordum. ayrıca ups'nin içindeki akünün hemen bitmesine karşın 80 ile 135 a arası bi akü bağlamayı düşünüyorum (aki traktörden veya arabadan sökülüp takılacaktır elektrik geldiğinde veya akünün işi bittiğinde tekrar araca bağlıycam) tabi yüksek güçte bi akü bağladığımda ups'nin içindeki akünün devreden çıkması için bi 12 v röle koymayı düşünüyorum... ayrıca yüksek güçte bi akü bağladığım zaman ups'nin kablosunuda çıkarcam...
 
Düşündüğünüzü uygulamanız biraz zor.İlave akü koyucaksanız ups' ide ona göre seçmeniz gerekicek.üzerine takılacak akü gücü yükseldiği zaman ona uygun şarj devreside olması gerekiyor.Bu amaç için üretilmiş ups ler var fakat ücretleri yüksek.Elinizde normal bir ups var da ilave akü takarak değerlendirmeyi düşünüyorsanız ups yi bozarsınız.Yeni almayı düşünüyorsanız ilave akü bağlanabilenlerden alın.
 
Ups e büyük akü takarsın, voltajı 12V olmak kaydıyla. İçindeki aküyü sökmene de gerek yok, zaten röle ile bu iş olmaz, büyük akımlar geçiyor, Kontakları yapışabilir.

Ben zamanında böyle birşeyi kendim yaptıydım. Elektrik gidince Ana sigortayı indirip pirizden giriş yapıyordum, Sadece ışıklar ve bir iki priz birbirine bağlıydı. Böylece aşağı yukarı her odada lamba yaniyordu. Elektrik kesilince hava yapabiliyorsun.

Hatta şu an ki 600W ups imde bile dışarı akü çıkışım var, gerekirse bir akü daha takıyorum, söküyorum.
 
Neye dayanarak söylediniz bunu anlayamadım.Yani paralel olarak 12V 100A' lik iki akü bağlayıp 600W ups ile problemsiz çalışırmı??????
 
Problemsiz çalışır tabiki. Problem yaşarsan yeni ups i ben alacağım. Mesela 8 pille çalışan kasetçaları 12v 100Ah aküye taksan ne olacak. Çalışmayacak mı yanacak mı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst