Uçan Testere Uygulamasında Boy Ölçüm

gundoganfa

Üye
Katılım
4 Ağu 2009
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba,

Geliştirdiğim bir uygulama şu şekilde.

Banttan S şeklinde bir ürün akıyor. Ürün sert malzemeden(fiber) üretilmiş. Ürünün boyu, ürün üzerine temas eden bir alüminyum tekerlek vasıtasıyla, enkoder mili çevirilerek okunuyor. Ve encoder pulse değeri plc yazılımıyla milimetre'ye çevriliyor.

bu mm(ölçülen uzunluk), panelden girilen bir değere ulaştığında testereyi taşıyan servo phasing(pozisyon takip ederek senkron olma) yapıyor, ve senkron olduğunda kesme işlemi gerçekleşiyor.

dint veri tipi, belirli bir değere kadar yükseldikten sonra yeniden sıfıra düştüğü için, bu düşme anında phasing'te bir kaçma olmaması için, her kesme öncesinde, enkoder değeri sıfırlanıp, sıfır pozisyonuna senkron oluyorum.

ancak bu sıfırlama (enkoderi dönel eksen olarak tanıttığım için) 2 cycle sürüyor, ve 30 metrelik bir üründe +- 1mm'ye kadar hatalı boy ölçüm yapabiliyor. Beklenilen hata ise maksimum 0.2 mm civarında.

Merak ettiğim şey şu, forumda bu tarz bir hata ile karşılaşan oldu mu? uçan testere uygulamalarını nasıl geliştiyorsunuz?

Teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ucan testere uygulamalarında en basit yöntem hazır paket kullanmak :)
 
Hasan Bey, ben de bir uçan testere uygulaması yapacağım. Hazır paket demişsiniz. Hangi firmaların hazır paketleri var bu konu ile ilgili ? Ve siz daha önce kullandınız mı ? Hangisini tavsiye edersiniz? Hangi firma yardımcı oluyor?

Şimdiden teşekkürler.
 
encoder değerini sıfırlama yapmadan kullandığımda sorun çözüldü, açtığım konuyu noktalamış olayım;)
 
Ucan testere hakkında daha detaylı bilgi verebilrseniz çok sevinirim.
 
Uçan testere ile ilgili bilgiler Ektedir... UcanTestere.GIF
 

Ekli dosyalar

  • UcanTestere.jpg
    UcanTestere.jpg
    20.8 KB · Görüntüleme: 314
Ucan testere konusnda daha çok yeniyim fakat aklıma bir soru takıldı bir türlü işin içinden çıkamıyorum.Hareket eden bandın üzerindeki düz bir tahtayı eşit parçalara bölmek için belli bir açı ve hız hesabı yaparak yerleştrdiğimiz kesicimizi örenğin sağdan sola doğru hareket ettirrek düz bir biçimde kesebiliyoruz.her seferinde kesicinin yeniden sıfır noktasına gelmesi gerkmektedir.Acaba sıfır noktasına geri gelmeden iki taraflı çalışabilen bir sistem varmıdır?Varsa hesabı nasıl yapılabilir?
 
eksenler sonlu eksen. x ekseni, ürün yönünde ilerleyen eksen, y ekseni ise kesim yapan eksen diyelim.

EĞER, x ekseniniz hareketli ise. x ekseni her defasında sıfır noktasına gelmeli, fakat y ekseni çift taraflı kesim yapabilir.

EĞER bir tane açılı eksen kullanacaksanız, sıfırlama yapmadan kesim yapmak mümkün değil.
 
Merhaba arkadaşlar.Uçar testere codesys tabanlı plc'lerde kullanılan blok hakkında bilgisi olan varmıdır acaba.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst