Uçan Makas Hakkında

mehmetkose

Usta Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
597
Puanları
196
Merhaba, uçan makas uygulaması hakkında yardım gerekli... Tek servo ile uygulama yapmak istiyorum... bu konu ile ilgili yardımcı olacak varmıdır?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Uçar makas uygulamaları genel olarak tek servo ile yapılır. Testere/Bıçak/Makas hareketi için de servo kullanılabilir. Ama genelde maliyetten ötürü kullanılmaz. Bu güne kadar bir çok uçar makas uygulaması yaptım. Nasıl bir yardım istiyorsunuz?
 
Merhaba Nakres 79. Profil kesmede uçan makas yapmaya başlayacağım. Ana hatta hız kontrollü ve redüktörlü Ac motor kullanılmakta. Kesme tezgahında hidrolik pistonlu makas kullanılmakta. Kesme tezgahını hareket ettiren bir servo motor var. ölçülen uzunlukta kesimler yapılacak. Bu hususta tecrübelerinizi aktarabilir misin. Teşekkürler.
 
Sanırım
linkteki uygulama gibi birşeyler yapma niyetiniz var. Elektronik kam tekniği ile yapabilirsiniz.
 
uçan makas da; senkron hız bölgesinde kam kullanabilir miyim. yani bant hızı ile makas hızı senkron olacak yerde, makas hızını belli bir fonksiyona göre arttırıp düşüreceğim. makas sürtünerek çalışacak. yapılabilir mi?
teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst