Twido Soft ve Twido Suite Programlama

hackaner

Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
241
Puanları
1
Arkadaşlar bir çok plc yi test ediyorum yazılım programlama devreye alma vs,
İşimiz gereğide bir çok plc kullanıyorum ve programlıyorum aynı üretim makineyi tesis şartlarına göre bazen mitsubishi bazen allen bradley bazen schneider vs
schneider plc de yani twda20drt veya twd40drt gibi modelleri daha önceden twido soft programını kullanıyordum ve problem yaşamıyordum.
Şimdi twido suite programını çıkardılar işte ek olarak modüllerin configürasyonunu resimli olarak yerleştiriyorsun vs program güzele benziyor ama gelin birde bana sorun problem üzerine problem bağlanmayakalkıyorsun normalde twido soft ile 10 sn de bağlandığın plc ye twido suite ile 1 dakikada bağlanıyorsun hele bırakın bağlanmayı daha önemli mesele online aramak istediğim kontağı veya bobini işkence şeklinde bulmaya çalışıyorum.Yani 100 satırlı bir programda düşünsenize kullandığınız rolelerin satırlarını saçma bir sistemle buluyorsunuz önceden twido soft ile ctrl+f ile istediğiniz kontağa gidiyordunuz ki tüm plc lerde böyledir.Ama twido suite ise aşağıdan yok m ınput veya outputmu veya world mu seçiyorsunuz hangi worldu kullandığının kutucuğunu işaretliyorsun seni o satıra götürüyor ancak diğer kontaklarının satır numarasını veriyor sen gitmek zorunda kalıyorsun.Yani size yazarken düşünün kafanız ne kadar karıştı ben ne yapayım tesis müdürleri başıma gelmiş sistemi devreye alıcam ufak değişiklik yapmak gerekiyor satırları tek tek kontrol ediyorsun geriye dönük işlenlerde çok zorlanıyorsun.
Bunla ilgili problemimi schneider müşteri yetkililerini arayıp belirttim ama yardımcı olmadılar.twido softa yani eski versiyonda kullanmak istiyorum ama onuda kullanamıyorum çünkü yeni çıkan plc modelleri artık twido soft ile uyuşmuyorZaten teknik destek konusunda sıfırlar.Herhalde büyük marka olmanın verdiği rahatlık ama 5 sene sonra rekabet çoğaldıkça görecem ben schneider ı ozaman
Ama ben sırf bu yüzden schneider plc kullanmak istemiyorum.bazen 100.000 lerce liralık projeler geliyor seçimi bize bırakıyorlar doğal olarak tercih etmiyeceğim.
daha önceden xbtl100 programı ile n400 schneider panellere diyarbakırda bir maden ocağında -20 derece program atmaya çalıştım ama bir türlü haberleşmiyor öyle yapıyorum böyle yapıyorum yok schneider müşteri temsilcilerini arıyorum yok sonra yeni versiyon varmış vijeo designer lite diye onla olur dediler e eee nerden indirebiliriz onu schneider bayilerinden temin edebiliriz.kardeşim kimse sizin programınızı yemeyecek neden bunu internette kendi sitenize koymuyorsunuz böyle saçmalık olurmu orda gittik schneider bayisi bulduk cd talebinde bulunduk onlarında elinde yokmuş kargo ile gelecekmiş vs bu yüzden 2 gün uçak biletleri uzattık yani beş paralık işte rezil olduğumuzamı yanalım o soğukta bedavadan yere geçen zamanamı yanalım.
Ama ne oldu artık kesinlikle schneider ekran kullanmıyorum easy wiev ekran kullanıyorum hem daha ucuz hem daha işlevli schneider panellerde 4 satır vardı sadece satırlar arasında yazı karekteri kullanabiliyorsun çok bir şey yapma olanağın yok ama easy de tamammen renkli hareketli gifler kullanarak Scada aratmayacak tasarımlar sayfalar oluşturabiliyorsun.
Ayrıca ozdisan arandığı zaman teknik destek konusunda % 100 memnuniyet veriyorlar kesinlikle ürünlerinin arkasındalar.
Arkadaşlar lafı çok uzattım biliyorum ama bu konudaki görüşlerinizi deneyimlerinizi paylaşmanızı isterim.
İyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bende yaklaşık aynı fikirdeyim....bu kadar kullanıcı dostu olmayan bir arayüz ,desteği örneği olmayan bir yazılım, teknoloji yoksunu,noktayla virgülle program yazmak, kullandığın komutları tekrar kullanma ihtimali olması,klavyeden elini kaldırmadan iş yapmaya çalışmak,uzun uzun karmaşık komutlar,her şey için acayip gereksiz ayarlar,çoğu şeyi kullanıcıya yıkmışlar,bu devirde böyle yazılım rezillik...bende twido yazıyorum ama alternatif bir yazılım-plv arayışındayım bırakıcam...tavsiyeniz varsa yazın...
 
Sayın Hackaner yeni twido plc'lerin eski programla çalışmadığını söylemiş. Bunda yanılıyor. Ben yıllardır Twidosoft3.5 ile programlamaya devam ediyorum. Twido suite gelince bir projede 4 sene önce denedim bir daha o hatayı yapmam. Sahada işimi çok zorlaştırdı. Görüntü v.s. iyi olabilir ama sahada çalışırken kullanıcının işini kolaylaştırmıyor. Yukarıda detaylar var.
N400 ise en basit ekran modelidir. Fakat bu cihazın çalışma sıcaklıklarını göz önünde bulundurmalısınız. -20 derecede bu cihazın çalışabileceğini düşünmüyorum. Daha detaylı bilgi için broşürüne bakmak lazım. Ayrıca n serisi ekranları aşırı vibrasyonlu panolarda kullanmamak lazım. Vibrasyondan ömrü çok kısalıyor.
 
Sayın Hackaner yeni twido plc'lerin eski programla çalışmadığını söylemiş. Bunda yanılıyor. Ben yıllardır Twidosoft3.5 ile programlamaya devam ediyorum. .

Peki o zaman
twido soft ile TWDLCDE40DRF serisi ethernetli modeli bana gönsterin ozaman
 
Twidonun eth.li modelini kullanmadım. O yüzdende varmıdır yokmudur bilmiyorum.
Şimdi baktım yokmuş. Ama diğer modelleri destekliyor.
Bir ara eth. için modülü vardı ondada bazı problemler yaşamıştım.
O yüzdende eth.li twidoyu tercih etmiyordum.
İllede eth. kullanacaksam M340 ile devam ederim.
 
Aynı seririnin ethernetsiz modeli ile ethernetli modelinin fiyatı aynı ekstra module para vermek anlamsız ben ethernetlide problem yaşamadım ama dediğim gibi online sıkıntı
 
resimler açılamaya yeter umarım.

ekranalnts2x.png

ekranalntsst.png



N400 için unitelway ayarı yapmanız gerekir

ekranalnts3z.png
 
Keşke telefondanda bu kadar yardımcı olsanız ne güzel olur.Ayrıca ekranlar çok pahalı ben easy weiev 400 tl ye alıyorum sizin ekranda aynı paraya geliyor ama sizinkinde ne renk var ne bir sadece 4 satır ayrıca program atmak için bayağı bir terlemeniz lazım
Yetkili yerlerede iletirsen sevinirim.
Paylaşım için teşekkürler
 
Twıdo plc ile step motor kontrollu proses yapmam gerek.plc yazıyorum ancak şimdiye kadar step motor kontrollü proje yapmadım pwm ile mi yoksa pls ile mi yapmalıyım. Anladığım kadarı ile pwm ile sürücüye komut verdiğimizde frekans genişliğine göre hız kontrolüde yapabiliyoruz.bu konud bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim.şimdiden tşkr ederim
 
step motoru pls le sürmeniz gerekir hızı pulslerin frekansı ile ayarlarsınız.fakat twido 7khz üzerine çıkamazsınız.
pwm le aşağıdaki resimden de anlayacağınız gibi gerilimi ortalama değerini ayarlarsınız. örneğin dc motorun hızını ayarlamak için kullanılır.

images.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst