tv tesisatı

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
arkadaşlar merhaba tv tesisatında rg6u6 kabloya ek yapılabilir mi,yada tv prizinden atlama yapılabilir mi?bi elektrikçi iş yaparken tv tesisatı için yer arıyordu sonra bi odada tv prizini görünce tamam burdan öbür odaya aktarılır dedı,tv prizine ek yaparsan iki oda da da aynı kanal izlenmez mi diye sordum tam cevap alamadım aynı receiverdan alırsan öyle ama bişeler falan dedi anlamadım acaba nasıl yapmayı planlıyor?tv prizinden başka odaya atlama yaparsan farklı yayınlar alabiliyor muyuz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Alırsınız almasına ama tek kabloyu çoğaltmak sağlıklı sonuç vermeyebilir.Zira Multiswitch'in kabloya gönderdiği güç ikiye bölününce TV ler için yetersiz olabilir.

Bunun önüne geçmek için şimdiki binalarda her daireye Multiswitch'ten 2-3 çıkış veriliyor.Sizde ikinci hattı direkt Multiswitch'ten çekecekseniz sorun yok ama tek hattı bölecekseniz kablonun da uzunluğu ile de doğru orantılı olarak problem çıkabilir.

Yada (ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum) TV bölücü denilen aşağıdaki linkteki parçalar var ama dediğim gibi bu parçaların performansı hakkında hiç bir bilgim yok.

https://www.protel-elektronik.com/asp/group/72/Splitter-ve-Tap-br-Bolucu-ve-Coklayici-
 
Son düzenleme:
Peki hocam aynı elektrikçilerin yaptığı gibi prizden prize atlama olayı tv prizindede olurmu mesela salonumda priz var baska odaya bu prizden direk atlama yapacağım bu mümkün müdür? Elektrikçi olur falan diyor ama böyle yaparsa salonda izlenen kanal aynı şekilde öbür odada açık olmazmı yani salondan kanal değiştirdin öbür odada değişir ben böyle düşündüm ama bağımsız nasıl ayıracak acaba
 
Kablo üzerinden gelen sinyaller tek kanal için değildir.Kanalı TV seçer kablodan gelmez.
 
Peki hocam birde multiswitch diye birşey var buda kabloyu çoğaltıyor bunun kullanıldığı yerde receiverda oluyor mu
 
Peki hocam birde multiswitch diye birşey var buda kabloyu çoğaltıyor bunun kullanıldığı yerde receiverda oluyor mu

Burası benim hatam oldu :( Kusuruma bakmayın.

Siz recerver deyince ben onu Multisvitch diye algılayıp yorum yaptım.

Sizin için en sağlıklısı eğer boş çıkış varsa Multiswitch'ten bir kablo daha çekmek eve.Böylece sinyal kalitesi sorunu yaşamazsınız.

Eğer recerverden kastınız evdeki size ait recerverse onun çıkışını bölerseniz iki tv'de aynı kanalı izler.Yok Multiswitch'ten eve gelen kabloyu bölecekseniz yukarıda da yazdığım gibi iki tv'ye birden sinyal yetmeyebilir hele ki kablo çok uzunsa.
 
multiswitch yok hocam ben size şöyle söyleyeyim sırayla anten-lnb----(rg6u6)----receiver----tv bağlantı şeması bu ama adam tv prizini gördü burdan yollanırdedi dediğim gibi öyle yaparsa aynı kanalı izler doğrumu? multiswitch de yok öbür odayı bağımsız yapmak için direk recevirdan mı iki çıkış vermek gerekiyor yoksa lnbden mi ayrı çekmek gerekiyor öbür odaya en kolay nasıl gönderilebilir?
 
Recerverden çıkış alıp çoğaltmayın.aynı yayını izlemek zorunda kalırsınız. Giren kabloyu (LNB den gelen) bçlerseniz bu sefer sinyal gücü düşebilir (bunu ölçmek gerek kesin konuşmak için)

En makulu sizin durumunuzda çok çıkışlı bir LNB almak. LNB gelen kablalarıda tv'lere dağıtmak.
https://www.hepsiburada.com/atlanta...0Q3gwkDmaJEqDddlakp1BKLpuiGFlv0xoC50UQAvD_BwE

https://urun.n11.com/lnb-ve-canak/t...uKGG69L1zhhurkT7XVRoCsrgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 
Digitürk yayınlarını izliyorsanız ve LNB tipiniz MDU5 ise basit splitter kullanarak daire içinde bir odadan diğer odaya ya da noktaya çoklama yapmanızda sorun yoktur.
Digitürk yayınları dışında bir uydudan yayın alıyorsanız (örn: Türksat) splitter kullandığınız takdirde tüm TV ünitelerinin izleyeceği kanalların aynı LNB voltajı (13V ya da 18V) ile çalışan kanallardan seçilmesi gerekliliği vardır. Aksi takdirde aynı anda 1. receiver LNB'ye 13V gönderirken 2. receiver 18V gönderecektir.
 
ustalar cok tesekkur ederim cevaplrınız için.arkurtek ustam ilgin için çok sağol
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst