TV Standby Switch

fatihalt

Üye
Katılım
23 Tem 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
merhaba forumu arattım ama bulamadığım için buraya açıyorum sorun aslında oldukça basit ama internette o kadar aramama rağmen (yerli - yabancı kaynaktan) bulamadığımdan bir bilene danışmaya karar verdim.

Arçelik marka tv nin standby power switch i (açma kapama düğmesi) arızalı idi ve bunun için televizyonu fişinden takıp çıkararak kullanıyorduk. (arada cızır cızır gelen sesler vardı) Tabiki birgün birisi gelip o düğmeye basana kadar :) (aslında bikaç kez oldu ama dışardan iki oynayınca düzeliyordu :D ) neyse uzatmadan sadede gelirsek;

çalışmayan bu switchi devre dışı bırakmak istiyorum. Şimdi gidip televizyoncuda 3-4 liraya bu switchi neden almıyorsun diyebilirsiniz ama bulamam diye düşündüm. Büyük bir şehire bulunabilir. Belki birazda bilgi edinmek öğrenmek amacıyla soruyorum.

internetten buldum aynı switchi bağlantı şekli gösterdiğim gibi direk anahtarlama dışında iki tane daha kablo var. onu devre dışı bırakarak diğerlerini temas ettirdiğimde olmadığı caazzt diye bi ses geldi :D demekki o da bi şekilde bağlı olması lazım.

geçici olarak devre dışı bırakılabilirmi onu soruyorum yardımlarınız için teşekür ederim.

ayrıca stand by switchler ile ilgili bi bilgide yok veya ben bulamadım.

çok uzattım ama ayrıca hem açma kapama düğmesi hemde ses ayarlama şeklinde olan arızalı bir pod var onu nasıl bağlayabileceğim hakkında bilgi arıyorum yardımlarınız için teşekürler şimdiden.
 
standby ile veya switchlerle ilgili bilgisi olan vardır mutlaka ama ya cevap yazmaya üşeniyorlar yada tatile gitmişler galiba :D
ayrıca mesajı da değiştiremiyorum nası bir forum anlayamadım. cevap yoksa çöpe taşıyabilirsiniz konuyu teşekkürler..



şimdi geldi demekki ilk mesajı değiştiremiyoruz bunu da öğrenmiş oldum ..
bahsettiğim analog pod yukardaki ile ilgisi olmayan bir mini tv ye ait pod du genel olarak sormuştum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst