Tv prizi

Katılım
12 Kas 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Arkadaşlar saçmaysa kusura bakmayın aklıma takıldı sormak istiyorum. TV prizi antene sinyal ileten koaksiyel kablo ile bağlanıyor. Prizin çıkışı kaç volt zayıf akım zararsızsa neden prizde topraklama şasesi var ve neden topraklanıyor ? Bir de multiswitchlerin içinde adaptör var mı ? direk panoya bağlanıyorya 220 v. Elektronik cihaz olduğu için ac-dc ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bildiğim kadarıyla tv prizi tarafında voltaj olmuyor uydu alıcısı priz üzeriden çanak antene veya multiswitch'e voltaj gönderiyor. eğer 13VDC voltaj gönderilirse lnb'nin içindeki dikey anten çalışır ve dikey yayınlar receivera ulaşır. eğer 18VDC voltaj gönderilirse lnb'nin içindeki yatay anten çalışır ve yatay yayınlar receivera ulaşır.

Kablo ve prizdeki topraklamanın (ekranlama) sebebi tv yayınlarının dış manyetik alan ve parazitlerden etkilenmesini önlemek


multiswitchler genelde harici adaptörler ile çalışır. çıkış gerilimleri 16vdc/2amper'dir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst