TV. arızası

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar

evde kullandığım tv. de önceden sinyal olmadığında herkezin bilgidi karıncalı dediğimiz ekran görüntüsü vardı ama şimdi mavi bir ekran görütüsü var, bunun sebepi nedir.
TV. nin 2 tane skart gişi var bunlardan birinde dijital uygu alıcısı bağlı, diğerinde vcd li müzikseti bağlıdır,
vcd filim izlemesemde sürekli takılı ikiside acaba arıza ondanmıdır.
tamiri mümkünmü yardımcı olanbilecek arkadaş varmı.

ilgilenen arkadaşlara teşekkürederim.
 
sn. hoobyelektrik

Öncelikle iyi çalışmalar.Dediğiniz gibi scartlar devamlı tv ye takılıysa bu arızanın ortaya cıkması olasıdır.Scart larınızı tv arkasından cıkartıp oyle bı deneyın.Ayrıca tv markasınıda yazarsanız sıze daha ıyı bır sekılde yardımcı olabılırım.


Kolay Gelsin
Saygılarımla...
 
yardımcı olduğunuz için teşekkürler Sn.BuRçin

scart çıkardım sizin dediğiniz gibi ama değişmedi tv. kanallar arası dolaşırken
mavi ekran gözüküyor (av) açtığında sürekli mavi ekran gözüküyor. normalde tv. izlerken sorun
yok ama ileride daha fazla sorunlara yol açarmı yani arızası ilerlermi,

BEKO 70 ekran tüplü
 
sn. hoobyelektrik

Tahminime göre tv'niz 12,1 şase beko.

1- Scartı taktıgınızda scarttan normal yayını seyredebılıyorsanız ;Arızanızın sebebi screen ayarınız bozulmuş ileride sorun yaşıyabilirsiniz.Tv nizin DST trafosunun ustunde iki adet ayar potu vardır alttaki pot secrenn ayarı için kullanılır.Tv nizin ışık ve contrasını kıstıktan sonra ekran çok hafif bir şekilde aydınlanana kadar ayarlıyorsunuz.Dikkat edilmesi gereken unsur çok az çevirmeniz gerekiyor hassas ayar yapılacak.

2- Scartı taktıgınızda goruntu gelmiyorsa sorun scart kablosunun takıldıgı soketın ayakları soguk lehım veya aynı soketın devresını takıp edın cıp kondansator ve direncler var onların ayakları soguk lehım.

Kolay Gelsin
Saygılarımla...
 
anladıgım kadarıyla sıcart kablo yerınden cıkmış olabilir buyuk bir ihtimalde sıcart kablonun gırdıgı yer veya kablonda problen var. genelllıkle bayanlar evde temızlık yaparken tv ve arkasını cektıklerınde bu tur temessızlıklar olabılıyor.oda olmadı eger tos kablon var ise tv nin s girisene bağlayarak denemenı tavsiye ederim .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tv. kablo bağlı değilken yani vcd. kablosu uydu alıcısı kablosunu çıkardım tv. boşta iken yine aynı (av) açıyorum mavi ekran çıkıyor.
mavi ekran ve cizgiler var yatay soldan sağa doğru dijital izlerken sorun yok çok fazla dikkat edince anlaşılıyor. bunu ben çözebilirmiyim tv. tamircisinin mi bakması gerekli.

yardımlarınız için teşekkürler.
 
sn.hoobyelektrik

Yukarıdaki mesajımdada yazmıştım tvnizin sorunu screen ayarının bozulmuş olması o yatay çizgilerde geri dönüş çizgileri ve geri dönüş cizgileri screen ayarı açık olduğu zaman belirir.Sorunu önceki mesajımda yazdığım gibi halledebilirsiniz.

Kolay Gelsin
Saygılarımla...
 
enerji geldiği halde tv acılmıyor arızası ne olabılır ılglerınız ıcın sımdıden tsk ler
 
benim bir sorunum var. phılıps 37 ekran eski tip tv var.sorunum tv ekranı nedeni belli olmayan bir nedenle mavileşiyor tv ye vurunca düzeliyor.belli bir müddet sonra tekrar mavileşiyor. bu 1.sorunum 2. sorunum ise ,ses gidiyor tv ye vurunca düzeliyor buda aynı birinci sorunum gibi oluyor.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler
 
arkadaşım senintelevizyonunun mikro işlemcisi arızalı.bu konuda sana yardım edecekve onu değiştirebilecek birine ihtiyacın olacak.bahsettiğim entegre ufak ve 100 e yakın ayağı var kolay gelsin canım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst