Tuvalet takip sistemi kartlı ve parmak izli wc sınırlandırma sistemi

CENK45

Üye
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
123
Puanları
1
Yaş
33
TUVALET TAKİP SİSTEMİ
KARTLI VE PARMAK İZLİ WC SINIRLANDIRMA SİSTEMİ
( TUVALET GİRİŞ ÇIKIŞ KONTROL VE TAKİP)

İş yerlerinde patronların ve yöneticilerin hedefleri arasında personelini mesai saatleri içerisinde maksimum performansla çalıştırılması ve azami verim sağlanmasıdır. Bu hedefler personelin işine zamanında girip zamanında çıkması ile başlar. Zaten birçok işletmede Personel devam kontrol sistemi mevcuttur. Giriş ve çıkışlar bir şekilde kayıt altına alınabilir peki içeride bulunduğu zaman ve özellikle TUVALETte kaybettiği vakit !

Örneğin 100 personeliniz var ;

Her personel günde 20 dakika ekstra olarak TUVALETte vakit harcıyor diyelim.
20 x 100 = 2.000 dakika ( bir günde kaybedilen zaman )
22 iş günü ile çarpalım
22 x 2.000 = 44.000 dakika
Saate çevirirsek 733 saat yapar
Ortalama personellerin saatlik ücretinin 3 YTL olduğunu varsayalım.
733 x 3 TL = 2.199 YTL
Hesap ortada ; aylık 2.199 YTL işçilerin hakları olmadan sizden aldıkları zamanın para olarak size geri dönüşümü.Bu sadece işçilik maliyetinden geri aldıklarınız buna bağlı olarak ta personelin gereksiz TUVALET kullanımıyla beraber iş üretmediği için sizi üretim zararına sokar bu sistem aracılığı ile üretim zararınızı da minimuma indirmiş olacaksınız.

TUVALET KONTROL SİSTEMİ
nin çok talep görmesi vesilesi ile sistemin fiyatları oldukça ucuzlamış olup sistem kendisini yaklaşık 1-2 ayda amorti etmektedir.

TUVALET TAKİP SİSTEMİN AMACI
Personelin mesai saatleri içerisinde TUVALETTE gitmek bahanesi ile sigara içmesi, arkadaşları ile muhabbet etmesi ve işten kaytarmasını engelleyerek çalışma saatlerinin verimli geçirilmesini sağlamak.

TUVALET TAKİP SİSTEMİN ÇALIŞMASI
#TUVALETİN girişine ve çıkışını Kart okuyucu yada Parmak izi terminalin montajı yapılır.
#Kapıya elektronik kilit takılır.
#Çalışan kişilere Proximity kart verilir yahut sistemin parmak izlisini almışsanız personelin parmakları sisteme tanıtılır. Eğer işletmede Bilgisayarlı personel devam kontrol sistemi var ise yeni kart vermeye gerek kalmaz aynı kartı hem işe hem de TUVALETTE giriş çıkışlarında kullanır.
#Kart okuyucu cihazlar bilgisayara kablo ile bağlanır ve bilgisayara TUVALET sınırlandırma yazılımı yüklenir.
#Müşterinin istemiş olduğu toleranslara göre parametreler girilir. Örneğin ilgili personel mesai saatleri içerisinde bir günde maksimum 3 kez girebilir ve içeride 5 dakikadan fazla kalamaz şeklinde parametreler girilirse ilgili kişi dördüncü kez TUVALETE girmek istediği zaman okuyucu kapıyı açmayacaktır. Program personelin toleransları aşan yani kaytardıkları zamanı toplar isterseniz günlük isterseniz aylık olarak raporlar. Personel Devam Kontrol Sistemi kullanılıyorsa bu kesintiler PDKS programında WC Kesintisi adlı bordro alanında gözükür ve maaşından otomatik olarak düşer.

 
çalışanların üzerinde ayrıca tuvalet baskısı oluşturalım iyice çıldırsınlar. adam motoru bozmuşsa 4 defa da altına yapsın. tamam çalışanları kontrol edlim ama bu kadar eziyete gerek yok bence.
 
bu ne ya bunları görünce kendi iş yerime aşık oluyorum
işte verimlilik karşılıklı iyi niyetle artırılır bence
adam tuvalete gitmesin daha yavaş yarım performansla çalışsın ne olur acaba hesaplamak lazım
 
İşveren bu şekilde kendinin kazandığını düşünüyor ama kaybettiklerinin farkında değil, biz TÜRK'ler sadece bu şekilde verimlilik almaya çalışırız, işçinin sosyal hakkı yada yaşam hakkı yada özel hayatı denen birşey YOKTUR...! işçi köledir ve sadece çalışması gerekir.... halbu ki tersini düşünsek insanları rahat bıraksak gerektiği şekilde sosyal hayatını yaşamasına izin versek işçi daha memnun olacak ve severek çalışacak.... tabi suistimal edenler olacaktır onlarıda hakettiği şekilde değerlendirir isek sorun kalmaz.... ama hernedense genlerimiz buna müsade etmiyor... ezme duygusu kabarıveriyor hemen, helede elinde birazcık imkan varsa ezmekten hiç çekinmeyiz.... bir şekilde bir iş kurmuş vatandaş ve doğal olarak çalışanlarıda var ama bu çalışanları köle gibi görmeden edemiyor... illa ki ezmeli işveren ya. şimdi çalışanının tuvalete kaytarmak için kaç kez gittiğini merak eden işveren; o çalışanın hayatını biraz daha kolaylaştırsa işçi zaten işe dört elle sarılacak ve gerekiyorsa işi için tuvalete bile gitmeyecek.... ama nerdeeee öyle işveren, nerde öyle işçi....!!!!!! yakında eve gidince neyaptığımızıda kontrol etmek isteyecekler..... hayırlı olsun vatana millete...!!!!!!!!
 
sn Arkadaşım bu dediğin sistem çok kafama yattı.Ama bir gün önceden internet ile sıra alınsa dahada iyi olmazmı? ne dersin
 
birde sıramatik ekledik mi. iş tamam, deyme patronun keyfine içerden çıktıktan sonra gıcık olduğu biri gelince butona basmaz adam kıvransın dursun kapıda sıra gelecek diye.....:)
 
yokya devlet kurumlarında uygulanan sıstem olsa daha ıı olur... numara alsınlar... en ıyısı dulinkkk 1070 numarada sıra:D:d adamın mesaısı bıttı sıra yenı gelıyo:D:D:D:D
 
Lütfen şaka olsun...
 
Böyle sistemler kuran büyük firmalar biliyorum. Hatta tuvaletlere giden yola kamera takanı bile vardı. Bir süre sonra yaptıkları hatayı anlayıp iptal ediyorlar sistemi ama bariyerler falan kalyor. Eee patron biz bi eşeklik yaptık koyduk bunları buraya bari tükürdüğümüzü yalamayalım deyip bariyerleri söktürmüyorlar. Bahanesi de var taşeron çalışanları heryere girmesin diye koyduk diyorlar. Yav taşeronu idari bölüme sokmak istemezsin anlarım. Gidip bariyeri oraya koysana tuvalete niçin koyuyorsun. :)
 
Birçok firmada uygulanan bir sistem tabiki çalışan personelin canına tak edip cihaz kablolarını koparıp kapı kilidine izmarit, bozuk para sıkıştırana kadar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst