Tuvalet Otomasyonu

selloman

Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar şirket tuvaletlerinden kontak bilgisi almam gerekli,elimde I/O modüller var bunlar yardımı ile otomasyon sistemine aktarcam, fakat tuvaletlerden kontak nasıl alabilirim,röle çıkışlı hareket dedektörü varmı (ben bulamıyorum) ,veya içerdeki fotoselli lambadan almam mümkünmü yada başka şekilde?teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tuvalette sensör var ise ona ampüle paralel bir tane 220 ile çalışan röle tak o şekilde küçük röle varmı tam bilmiyorum. Yada sensörün içini sök röleye parelel aynı voltajda küçük röle tak bu şekilde işini görürüsün. Ayrıntıya fazla girmedim isterseniz girebilirm.
İyi çalışmalar.
 
teşekkürler yardımınız için,
 
fotocell 220ac dönüşüne 1 adet 220vac röle çektirip 24vdc voltajı kontaktan geçirerek ın modulune gönderebilirsin
 
180 derece yada 360 derece hareket sensörü ile bir röleyi çektirip yapabilirsin
 
Yıllar önce bir şirket pisuvarlara yanaşıldıktan ve işlem tamamlandıktan sonra kullanıcı pisuvardan çekildiğinde suyun akmasını otomatik olarak temizlenmesini istemişti biz sadece tk19 Ir kumanda alıcısı ve bir infraruj led ile yapmıştık pic ile bir selenoid valfi sürerek devreyi silikon ile su geçirmez şekilde kapladıktan sonra pisuvarların içerisine yerleştirdiler yıllardır sorunsuz çalışıyor güçlü bir pil ile yaklaşık 7 sene boyunca çalışabileceğini öngördük.pic kullanma sebebimiz sistemimiz cisimden yansıtmalı çalışıyordu.Tuvalette cok fazla fayans yüzeyi olduğundan sürekli yansıyıp geri dönüyordu yansımayı kesmek için ır üzerinden bir bilgi gönderdik tk19 dan gelen bilgi gönderilen bilgiyle esitse çıkış vermiyordu eler ır den gönderdiğimiz bilgi geri dönmüyorsa sistem bekleme durumundaydı.eleman işini görüp geriye çekildiğinde bilgiye tekrar kavuşunca belli bir süre selenoid valf cektirilerek su akmasını sağladık.

Oldukça detaylı yazdım gibi başarılar.
 
şirket tuvaletinden neden kontak bilgisi almak istiyorsunuz çok merak ettim
 
220 Volt hareket sensörleri oldukça problemli çalışıyor. Bunun yerine 12Volt olan güvenlik için kullanılan hareket sensörü kullanmanızı tavsiye ederim.
Ben de PLC'ye tuvalete bağladığım 220Volt hareket sensörlerinden bilgi alarak, ana vanayı kontrol etmeye çalıştım. Kullandığın 220 Volt röleler ve kontaklarından 24V geçirerek hallediyorum demiştim ki bir süre çalıştıktan sonra PLC'ye sürekli sinyal geliyor gibi davrandı. Bazen çalıştı bazen de çalışmadı. Piyasada bulunan Pelsan marka hareket sensörleri. Şimdi yaptığım pano olduğu gibi revizyondan geçecek.
 
Selam arkadaşlar tuvalette harekete duyarlı fan çalıştırmak istiyorum(şartnamey yazacağım) bayındırlık veya diğer kurumların poz numaralarını bilen var mı ? ve nasıl yaptırmamı önerirsiniz_?
 
teknolojinin nimetlerinden faydalanmak güzel masraflı olur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst