tuvalet fanının ciyaklaması

halhal

Üye
Katılım
19 Haz 2016
Mesajlar
325
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba,
Tuvalete girer girmez aydınlatma ile devreye giren cama bağlı bir fan mevcut. bir kaç gündür sürekli yapmamakla beraber ilk devreye girdiğinde tiz bir ses çıkartıyor.
Bu sorunla karşılaşanlar olabilir diye sökmeden önce yazayım dedim.
Kurtarılabilir mi?
temizlenince geçer mi?
yoksa yenilemek mi gerekecek?
teşekkürler
 
Sökün temizleyin, imkan varsa görünen açıkta bir yerse milini yağlamayı deneyin. yerine montaj etmeden evvel test edin, zırıltı devam ediyorsa ,, aynı ebat/değerlerde yenisi takarsınız.
 
o ses normal bazı şarjlı matkaplarda çıkartıyor bobinlerinin sesi takma kafaya yenisi de çıkartçak o sesi bir ara elektrik malzemesi işinde fanları denedim çoğunda ses var...
 
Motor yatağı ile ilgiliyse,yatak kaymalı bir yataksa milini yağlamayla geçer,ama yatak rulmanlıysa ve bozulmuşsa rulmanın değişimi de gerekir.Yok eğer ses bobin vınıltısı şeklinde ise tam devrini aldığında bunun tam geçmesi gerekir.Tam devrini almamasını da milindeki bu sıkışma neden oluyordur,zırıltı bu yüzden sürekli devam ediyordur çok büyük olasılıkla.

Yani bir neden iki ayrı olaya ayrı ayrı da neden oluyordur.Birindeki tek sorunu çözüp,örneğin milini yağlayarak veya rulmanını değiştirmeyle mevcut devrini artırırıp bobin zırıltısını da anında kesmiş olursunuz .4 ayaklı 3 devirli vantilatörlerde 1. devirde iken eğer bu mili sıkışmış ve yağsız ise daimi yol verme kond.ile birlikte dönerken bir zırıltı yapar.Özellikle sn.Öğretmen27 Hocam bir ara bunlarla çok uğraşmıştı,bu konuda tecrübeli olduğu için bunu çok iyi bilir kendisi.Kolay gelsin.
 
philips yağlı kontak siprey ile halolur bu...
şirketin ki öter şekilde bırakmıştık uzun kullanımı engel oluyordu...
şirket politikası...
 
teşekkür ederim,
temizleme ve yağlama ile başlayalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst