Turuncu Hesap (ING) Reklamları Hk.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba. Reklam kuşağında en son güncellenen “ING" in Ozan Güven” destekli TV reklamlarını en son olarak TV’ de sürekli izliyoruz, çok iyi bildiğiniz gibi. Reklam Ozan Güven’in hem asıl adının hem de soyadının bir banka güvencesi ile birlikte, tek amaçta, karşıdaki izleyen seyirciye vereceği asıl anlamı açısından kullanabilmek açısından iyi bir fikir sayılabilir. Birlikte oynadığı TV dizilerinden tanıdığımız kadın oyuncunun da, faizlerin yüksekliğinden çok korktuğunu çok abartılı ses tonuyla ve mimikleriyle açıkça belirtmesi ve ardından Ozan Güven’den gelen teskin edici cevaptan sonra son olarak konuşmanın (diyaloğun) noktalanmasında (Bitişte) kendi kanaatimce kullanılan kelimeler biraz yanlış seçilmiştir veya kendi kanaatimce çok itinalı olarak seçilememiştir. Bu konuşmanın sonu şöyle de bitirilebilirdi;; (Zaten reklamı en baştan sona Ozan Güven uzun zamandır başarıyla sürdüyor, hem sineme hem TV reklamı oyunculuğu tamdır, GORA'daki android robotta, Yahşi Batı' çok başarılıydı, bu konuda söylenecek eleştirici bir söz bulamıyorum doğrusu. Bu bankanın sonundaki BANK'ı da başarılı olarak bu reklamlarda attı, onun sayesinde banka uzantısı da başarıyla tüm kamuoyu nezdinde kısaltıldı)

Bu reklamda Ozan Güven varsa bu bankaya güven tamdır, Ozan varsa bu bankaya güvensizlik olamaz, Ozan’a güvenin, gerisini merak etmeyin veya daha kısa olarak Ozan’a güvenin, bu güvenin gerisi de gelir, vb. şeklinde söylenseydi bu cümle böyle tamamlanıp reklam olarak insanlarda etkilenim açısından daha iyi bir intibayı bırakmaz mıydı şeklinde düşünüyorum. Sizin bu konuda farklı düşünceleriniz varsa belirtebilirsiniz.

....Ozan .... güven. Bu bende iyi bir reklam olarak ve sonradan iyi akılda kalması, hafızaya daha iyi işlenmesi açısından çok iyi etkilenmeyi bırakamadı. Bazen de bitirilmek istenmeyen cümlelerin sonuna .. veya ... ile bu cümle sonu açık bırakılır, burada da "ozan" ve "güven" nin ucu veya sonu açık bırakılıp izleyicinin aslında "Ozan varsa güven tamdır" olarak bu 2 kelimeden sonuçta bu anlamı kendisinin çıkarması mutlaka hedeflenmiş olmalıdır. En son olarak bu şekliyle bu yorumu yaptım. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst