tunçmatik new tech pro 3 kva yandı sanırım

cenk501923

Üye
Katılım
19 Eki 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar dün akşam evde hava nemlendirici açıktı. ama ups ile arasında bayağı bir mesafe olmasına ragmen sogutma fanı çalıştığı için nemli havayı içine çekmiş ve hava girişinin oldugu yerdeki parça yanmış. bunun ne parçası olduğunu bilmiyorum. bu sorunu çözmem için ne yapmam gerekiyor bile varsa yardımcı olabilir mi? iyi günler
 

Ekli dosyalar

  • 11.jpg
    11.jpg
    308.8 KB · Görüntüleme: 33
  • 22.jpg
    22.jpg
    291.7 KB · Görüntüleme: 29
  • 33.jpg
    33.jpg
    351.2 KB · Görüntüleme: 29
  • 44.jpg
    44.jpg
    321.8 KB · Görüntüleme: 26
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
O yanan parçaların olduğu kısım ayrı bir modül (Kart) gibi de görünüyor.Geçme yuvasından sökülüp çıkarılarak tam da siyahlık görünen parçaları pcb'nin arkasından söküp avometre ile bir ölçün,diyotlar veya dirençler değer değiştirmişse (Bozuksa) ayni değerlisiyle (Dirençler okunamayacak kadar yandıysa bu ups'nin şemasını da bulmanız gerekebilir.) yenileriyle değişirsiniz.Bu işlemin mantıklı olanı bu şekildedir.Yanan parçalar 220 vac hattında nemli havadaki suyun yoğuşup kısa devreye neden olması ile yanan ya direnç,ya da diyot vb. elemanlar olmalıdır,büyük ihtimalle de.Ben de zamanında (5-6 yıl önce) psu'ya bir pülvizatörden pülverize olan su damlacıklarını Şebeke giriş kısmındaki devreleri etkileyecek şekilde de yanlışlıkla kaçırıp psu'nun 220 vac girişindeki dirençlerini (Akım sınrlama dirençlerini) yakmıştım,değişince de psu yeniden kasada kullanılmıştı.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
dostum cevabın için teşekkür ederim ben de bu kartı servise sorcam yarın eger varsa ve maliyeti ucuz birseyse komple kartı değiştirecem. tabi bu karttan bulabilirsem cok fazla yanma yok gibi duruyor. ups tusuna bastığımda hala calışıyor tabi ama kartın bulunduğu bölgeden hala ateş atıyor. yarın bir sorayım servise de bakalım ne diyecekler
 
Merhaba.O modül olmasa da bu ups hala düzgün çalışıyorsa parazit giderici ve filtre görevi gören bir pcb modülü şeklinde de olabilir bu.Tabi ki asıl maliyet düşükse yeni satın alınmışıyla değiştirmek de en güzeli olur.Ama ups düzgün çalışıyor ve bundan hiç de etkilenmiyorsa dediğim gibi bir modül de olabilir bu.Olmazsa olmaz bir ünite değildir bu, ama olmaması halinde diğer elektronik cihazlarınız parazitsiz çalışma ve belki de elektronik bir etkileşim açısından güvenliksiz bir çalışma riskinde de bulunur.(Haberiniz olsun) Olup da bu yerinde çalışması bu açıdan belki çok çok da önemlidir,göründüğü kadarıyla.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst