Tunçmatik new tech pro 3 KVA tamir

şebekeye 230v veriliyor ondan 230v ...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yük bağlı değilken SG3525 çıkışı

sg3525_no_load.PNG


Yük bağlı değilken UPS çıkışı

ups_line_out.PNG


Nihai 220 Çıkışı üreten IGBT lerin gate lerindeki PWM sinyal. Çıkış sinüs dalga şekli, buradaki pulse'ların genişliği ile orantılı. Dikkatli bakınca, pulse genişliğinin yavaşça değiştiği görülüyor.

igbt_gate.PNG


MOSFET gate sinyalleri. H köprüsünün iki girişine karşılık geliyor bunlar. Yük altında bunlar birbirine çok benzer ama şu anda yük olmadığı için muhtemelen yarım çevrim çalıştırıyorlar güç tasarrufu için

mosfet_gate_a.PNG

mosfet_gate_b.PNG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
maşallah, çok güzel olmuş, marifetli ve çok sabırlısınız :)
 
Teşekkürler güzel yorumunuz için.

Biraz önce kasayı toparlayıp Şebeke ile de denedim. Nedense ilk açılışta bypass modunda açıldı. Çıkış voltajı da 230V ... Sanırım o kadar kurcalamadan sonra fabrika ayarlarına döndürdü kendini :D

20cm lik düşük devirli fanları da taktım, şu anda neredense sıfır ses ile çalışıyor

scaled_20171118_144006.jpg


Bu kadar fazla parçanın bozulmasının sebebini düşünüyorum da, muhtemelen IGBT ve MOSFET lerden bazıları kısa devre olunca, bağlı olan bobinlerin üzerinde çok yüksek akım geçecek ve büyük bir enerji depolanacak. MOSFET artık kısa devreden sonra eriyip dağıldığı anda da akım aniden kesilecek ve bobin, üzerindeki enerjiyi devreye binlerce volt vererek boşaltacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
haklı olabilirsiniz, bide siz devrelerin çalışacağından emin olmak için tüm parçaları değiştirmişsiniz :) sinyaller güzel görünüyor, 220 tarafında sorun çıkmadı galiba, şu an çalışma durumu nasıl, ilk zaman aküleri şarj için beklemiş olabilir mi
 
Şimdi kapattım bir kenara koydum. Hem şebeke tarafı hem pil tarafı iyi duruyor. Aküleri yeni almıştım zaten, öncekiler 5 yıllıktı onları kullanmayacağım artık.
 
hocam iyi günler.. konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama bende bu aynı ups ile uğraşıyorum. bendeki sorun sizdeki kadar çok karmaşık olmadığını sanıyorum.. elektrik kesilip geldikten sonra cihaz açılıp pilleri şarj etti ama inverteri devreye alınca sanırım şok bobininden güçlü bir rüzgar sesi gibi bir ses geliyor ve 10 saniye içinde cihaz 14 hata kodunu veriyor bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba? bu sorun neyden kaynaklanıyor nereden başlamalıyım?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,034
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst