Tuşlu Kapı Geçiş Cihazı Devresi

hanefi75

Üye
Katılım
16 Ara 2015
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar , Mas tuşlu kapı şifreli açma cihazı bozuldu. Hiç elektrik gelmiyordu . Servis sudan dolayı bozulmuş dedi. 530 TL ye yeni kart takıldı. Bozulan karta iki tarafta kablo var. (Bi taraftaki kablolar koptuğu için çizik çizdim.)
Hangi tarafı elektrik girişi. Elektronikçide kartı tamir yaptırabilir miyim diye de düşünüyorum aslında.
 

Ekli dosyalar

  • 20190414_125637.jpg
    20190414_125637.jpg
    493.5 KB · Görüntüleme: 27
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
geçmiş olsun..
yenisini satmışlar resmen insaf biraz, devir yakaladığını soy devri..

resimden anlaşılan sağ ikili olan elektrik girişi, AC trafo besleme giriş için düzenlenmiş..

elektrik girişi bozulduysa yapılır ama ;

su girdiyse ana beynini yakmıştır tamir olmaz bence
 
Teşekkür ederim. 12 V elektrik vericem. Işıkları yanacak mı? Buna bakacağım. Hocam servis direk değiştir işine girer her zaman. Kaç elekrikçiye söylediysem bir türlü gelip bakmadılar. Sanki tam anlamıyorlar gibi. Mecbur servisi çağırmak zorunda kaldım.
 
deneyin ama değiştirilme sebebi zaten ışıkları yanmıyormuş, sizde tam anlamıyorsunuz sizin teşhis koyabileceğiniz bir şeye benzemiyor sanırım

siz onu yakındaki bir elektronik eşya telefon tv tamircisine götürün durumu anlatın rica edin bir 12v giriş kısmımı yanmış sadece yoksa komple mi gitmiş ustalar baksın bence
 
Bir tamirci gelip bakmıştı. O da trafosu yok bunun dedi. O da anlamadı. Servise bunu söylediğimde trafo olmasa zilleriniz de çalışmaz demişti.
Elektronikçi baktırayım olmazsa ama ilçe gibi yerde kim anlar neyse olmadı il merkezinde baktırayım.Teşekkür ederim cevaplarınıza.
 
tv satan telefon satan yerlere sorun mutlaka tamircilerle iş yapıyorlardır, yakınlarda bir yer varsa söylerler, yoksa mecbur merkeze yolunuz düştüğü zaman artık
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst