Troidal A.T. ve LPCT Röle

saltux

Üye
Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
bir fiderimizde reçineli a.t. söküp troidal a.t. ve lpct röle kullanmayı düşünüyoruz fakat troidal .a.t mv. ile çalıştığından gereksiz açmalar yapabiliyormuş sizce dönüşümü yapmalımıyız
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daha sağlıklı bilgiler verebilmemiz için konuyu biraz açabilirmisiniz. Gereksiz açmalar tamamen akım trafosu seçimi ile ilgili bir durum gibi gözüküyor.
 
Dönüştüreceğiniz fider açık tipmi, yoksa metal kaplımı bilmiyorum ama, eğer metal kaplı ise hücrenin içinden normal akım trafosunu söküp, yerine LPCT koyma konusu ciddi bir konu. Zira kapalı hücrelerde 1cm bile bir cihazın kayması, çıkartılması, ilave edilmesi ciddi izalasyon sorunları ortaya çıkarabilir. LPCT trafolarla ilgili gereksiz açma konusuna gelince, aldığınız trafolar ve kullanacağınız röleler IEC standartalarında olduğu sürece, hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Standartlara uygun malzemeden sonra geriye sorun sadece röleyi düzgün ayarlamaya kalıyor.
 
mevcut a t sıkıntın nedir acaba yani değiştirme sebebin
 
şehir şebekemizde kullanıyoruz oldukça fazla röle akım ayarlarını doğru yaptıktan sonra cok büyük bi sıkıntı yasamazsın
 
Toroidal tip rogowski bobini akım sensörünün orta gerilim dağıtım sisteminde kullanılması
Sonuç olarak rogowski akım sensörleri günümüzde dijital koruma ve ölçü sistemlerinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile beraber rogowsi bobini akım sensörleri uygulamadaki yerini klasik akım transformatörleri yanında giderek yaygınlaştıracaktır.
Klasik akım transformatörleri ile rogowski bobini akım sensörlerinin mukayesesi.​
ÖZELLİK
AKIM TRANSFORMATÖRÜ AKIM SENSÖRÜ
Referans Sinyal 1 A, 5 A22,5 mV
150 mV
1V , 2V
Sekonder Yük 1 - 50 VAx 20 Mohms
Doğruluk Sınıfı Ölçme: %0,2 - %1
Koruma : %1 - % 3
Çok Amaçlı : % 1
Dinamik Zorlanma Sınırıx 100 1 nSınırsız
LineerlikIn Değerine Bağlı Olarak Kısıtlı AlandaGeniş Alanda
DoymaMevcutSöz Konusu Değil
EMCEtkilenmezEkranlı Olduğu İçin Etkilenmez
Seconder Ucun Açık Devre KalmasıÇok Tehlikeli (Patlama)Tehlikesiz
StandartisazyonGeniş In aralığında farklı Akım transforma törü kullanmak gerekirTek Çeşit akım sensörü geniş aralıkta kullanılabilir.
Frekans Cevabı40 - 60 Hz
aralığında çalışır.
1 Hz' den
3 MHz'e kadar geniş aralıkta
Ağırlık20 - 30 Kg2 - 2,5 Kg
(hafif)
ULUSOY ELEKTRİK TOROİD AKIM TRAFOSU Her iki akım trafosu çeşidinin kıyaslama tablosuna linkten bakabilirsiniz.Mevcut sisteminizdeki akım trafosu işinizi görmüyorsa ve değişiklik için stokta benzer trafo elinizde yoksa troidal tip akım trafosuna dönüşüm yapabilirsiniz.Dönüşümün finasal zorluğu dışında hiç bir sıkıntısı yok.Çalışma hassasiyeti falan hiç bir sıkıntınız olmaz.Montajı ve diğerlerinin demontajıda çok basit olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst