Trimbox Montajı Hakkında Yardım İsteği.

Katılım
15 Ocak 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
51
Arkadaşlar merhaba. Evimde voltaj sıkıntıları yaşadığım için panoya kaçak akım rölesi ve Trimbox bağlamıştım. Rahat da ettim. Forumda araştırdım ancak sorunumla ilgili bir konu bulamadım. Genellikle polemiklere girilmiş Trimbox hakkında. Ben memnunum ve polemik yaratmak için konu açmıyorum. Öncelikle bunu belirteyim. Eski evimde kendim montajını yapmıştım fakat şimdi taşındım ve taşınırken eski eve takmış olduğum KAR ve Trimbox cihazını söktüm. Yeni evime takıp kullanmak istiyorum. Ancak bir sıkıntım var. Resimde de anlatmaya çalıştığım üzere eski evdeki ana sigorta 2 giriş 2 çıkışlı idi. N yazana Nötr diğerine fazı bağlayıp KAR üzerine de buna uygun şekilde bağlantıyı yapmıştım. Sonra KAR sinden çıkıp fazı Trimbox cihazının L1 girişine, yine KAR sinin nötr çıkışını da nötr barasına bağlamıştım. Trimbox cihazının nötr bağlantısını nötr barasına, topraklama bağlantısını da topraklama barasına bağlayınca işlem bitmiş ve son derece sağlıklı bir şekilde cihazı kullanmıştım. Ancak yeni evimde ana sigorta 3 giriş ve 3 çıkışlı. Daha kontrol kalemi ile kontrol etmedim ama ana beslemeden gelen 3 kablonun sanırım ikisi faz , biri nötr kablodur.
Şimdi soruma gelecek olursak; Ben yine de eski evimden çıkan kaçak akım rölesini yeni evimde kullanabilir miyim? Yoksa kaçak akım rölem bu sistemde işe yaramaz, yeni 3 giriş ve 3 çıkışlı bir kaçak akım rölesi mi almalıyım? Kaçak akım rölem Siemens 5SM1314 40A 30mA. Yeni evdeki ana sigorta ise Kale 56332030 C32A 400V diye bir marka. Elimdeki kaçak akım rölemi kullanabilirsin diyorsanız, mümkünse kaba bir çizimle tarif edebilir misiniz? Malum taşınma falan derken baya bir masraf yaptık. Mümkün mertebe yeni masraf çıkarmadan yapmaya çalışıyorum herşeyi. :)

3jHSGU4.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1 adet 3 fazlı KAR kullanmalısınız, veya fazlara ayrı ayrı 3 adet tek fazlı KAR kullanılabilir..
 
Bu arada,çaktırmadan,güncelleme ! ve reklamımızı da ! yapmış olduk.
 
Son düzenleme:
O resmi çizip ekleyebilen bilgideki birisinin,o soruyu hangi gaye ile sorduğunu merak etmiştim;)Bence,anladınız siz onu !
 
Yalnız bir şeyi sormayı unutmuşum. Bu elimdeki Trimbox 220 V monofaze olarak geçen model. Şimdi yeni evin hattı trifaze ama yine 220 V. Elimdeki Trimbox monofaze modeli olarak geçse de evimdeki hatta monte etmem de bir sakınca yoktur herhalde değil mi? Bir de 380 V Trifaze modelini almama gerek yok değil mi?
 
3 fazlı kaçak akım rölesi işinizin çözümüdür.
trimbox genellikle evlerde değil ana dağıttım panolarında kullanıyor diye biliyorum.
 
O resmi çizip ekleyebilen bilgideki birisinin,o soruyu hangi gaye ile sorduğunu merak etmiştim;)Bence,anladınız siz onu !
Özür dilerim ama yanlış anlamadı isem markanın reklamını yaptığımın gibi bir algı oluşmuş sanırım. Öncelikle kesinlikle böyle bir şey olmadığını belirtmeliyim. Kendim Muğla'da ikamet etmekteyim ve Muğla Üniversitesi personeliyim. Yani bu işin ticareti ile bir alakam yok. Reklam amacım da yok, firmayla ilişkim de. Ben memnun olduğum için yeni evimde de kullanmak istiyorum. Durum bu. Resmi çizip ekleyebilen kısmına gelince; ustalara saygım sonsuz ancak her işi okuyup öğrenerek kendimizin de yapabileceği düşüncesinde bir insanım. Bu işin eğitimini gerek okullarda, gerekse alaylı olarak alan ve bu işi yapan kişilere dediğim gibi saygım sonsuz. Onların yaptığı her işi biraz okuyup araştırarak ben de yaparım diyecek kadar da ukala değilim allaha şükür. :) Ama bazı şeyleri kendimizin yapabilmesi gerektiğini, her iş için usta çağırmanın savurganlık olduğunu düşünüyorum. Ana sigortayı kapattıktan sonra daire içi bağlantıların sigortalarında değişiklik, montaj yapmanın bir tehlikesi yok. (Kontrol kalemi ile enerjinin kesilmiş olduğundan emin olmak şartıyla tabi ki) Ama yine de bu bağlantıyı yaparken en doğru şekilde yapmak, bağlantı tamamdır deyip enerjiyi verdikten sonra daha vahim sonuçlarla karşılaşmamak için benim gibi kendi işini görecek kadar bilgi sahibi kişinin bağlantı şemasını net olarak ortaya koyması şart diye düşünüyorum. Bu nedenle önce araştırırım. Bu konu daha önce tartışıldı ise bilgi kirliliği yaratmaya gerek yok. Ama istediğim sonuca ulaşamazsam sorarım. Sonuç itibarı ile şu anda sorduğum bir su tesisatı sorusu değil. Ölümcül sonuçları olabilecek bir konu. Bu nedenle bilgim ne kadar olursa olsun, bu işin ustalarının fikrini de almak gerekir diye düşünüyorum. Çizimi yapabilecek kadar bilgim olsa da yine de sormam bu yüzdendir.
Anlayacağınız ben evdeki kendi işlerini kendisi yapmayı seven, kendimin yapabileceğime kanaat getirirsem yapan, kendim yapabileceğime kanaat getirmezsem usta çağıran yapı da biriyim. Ben herşeyi kendim yapabilirim demenin de bir anlamı ve mantığı yok. :) Reklam yaptığım, ya da başka bir ihtimal ben bu işi biliyorum diyerek kendi reklamımı yaptığım şeklinde bir algı oluştu ise üzülürüm. Böyle bir amacım yok. Saygılarımla. :)
 
3 fazlı kaçak akım rölesi işinizin çözümüdür.
trimbox genellikle evlerde değil ana dağıttım panolarında kullanıyor diye biliyorum.
Ben daha önceki evimde daire içi panoma monte ederek kullanmıştım ve montaj sonrasında yüksek voltaj ile ilgili bir sorun yaşamadım. Ama cihazın panoma takılı olduğu süre içerisinde zaten yüksek voltaj gibi bir sorunun hiç oluşmamış olması da muhtemeldir. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst