Trifaze Sistemle 220 V Cihaz çalıştırma

Katılım
31 Ara 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
3 faz 380 V luk bir sistemde 1 faz 220 V luk bir cihaz (örn: elektrikli soba)çalıştırılabilirmi?
İlginize teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İstersen hiç okumamış oluyum....
 
zaten bu söylediğin monofaze olur kardeşim. arasında bir fark yoktur zaten
 
vain arkadaşıma sonuna kadar inanıyorum sanırım bu arkadaş forumdakilerle dalga geçiyor zaten ilk mesajı :) ama şöle bişide var forum siteleri bilgi paylaşmak içindir saygı duymak laızm evet monofaze olur
 
Tamam kızmayın adama :) Olur kardeşim. Her türlü soruyu sorabilirsin burası öğrenme yeri. Sağlıcakla kal...
 
sayin arkadasim;
tri faze sistem uc fazli demektir.R S T fazlari vardir.
monofaze tek faz demektir.
aslinda trifaze monafaze sistemin veya alicinin ozelligi ile ilgili bir durum.ornegin bizim sokaklarimizda bulunan direklerde 3 faz 1 notur (1 sokak lamba fazi) mevcuttur, ama biz genelde evlerimiz monofaze yani 1 faz (rst lerden biri) 1 notur aliriz, yani kimi cihazlar trifaze kullanir kimi iki faz kullanir(380v) kimi monefaz bir faz bir notur kullanir, kimi cihazlarda RST notur toprak hepsinide ister, sormak istedigin bir sey varsa yardimci oluruz.
saygilarimla...
 
Galiba Ben anlatmak istediğimi anlatamadım.Kusura Bakmayın.
Trifaze Konusunda forumda okuduklarım beni bu konuda pek aydınlatmadı.Anlatmak istediğim şuydu 3 faz 380 V luk bir sistemde 1 faz 220 V luk bir cihaz (örn: elektrikli soba)çalıştırılabilirmi?
İlginize teşekkür ederim.
 
sayin arkadasim;
oncelikle bazi kavramlari karistirdiginiz bir gercek,
ama sizin sormak istediginiz su ise soyleyelim, bulundugunuz yerde notur yoksa sobaniz iki resistansli ise sobanin icinde degisiklik yapmak sureti ile sobaniz iki faz arasinda calistirilabilinir, (her ne kadar kimilerine gore 1 faz la toprak arasi da calistirilabilecegi gorusu olsada bu gercektende cok tehlikeli bir durumdurki toprak hattinda topraklamanin oldugu yerde sorun cikarsa o topraklama hattina bagli ne kadar cihaz varsa sasesine faz donmesi gelmesi olusacaktir bu yuzden sakin yapmayin )
saygilarimla...
 
eee_emreilhan, üç faz + nötr , ( yani 4 iletken ) bunlardan, etiketinde Şebeke gerilimi 220 v AC yazan herhangi bir almaç cihazın ( soba, lamba, vs.), bir ucuna nötr ucunu vermen şartıyla, diğer ucuna fazlardan bir tanesini, uygun koruma sigortasından geçirdikten sonra bağlayıp kullanabilirsin. 3 fazdaki, 3' ün küçük olduğuna aldanmayalım, bayağı tehlikelidir, eğer ana panoda kaçak akım koruma rölesi vs. yoksa, daha da dikkatli olmalısın...
 
arkadasım 3 fzın yıldız noktası noturdur soba calıstırmak icin 2 faz kullana bilirsin birini rezistan girislerine digerinide cıkıslarına
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst