trifaze sayaca monofaze çıkış

nusret45

Üye
Katılım
22 Tem 2013
Mesajlar
145
Puanları
1
Yaş
34
mrb arkadaşlar bn elektrikçiyim gecen 4 katlı birisi dükkan 3ü daire olmak üzere bi apartman tesisatını döşedim . dükkana trifaze hat cektim lazım olur diye dairelere monofaze cektim , bu apartman köyde işin kabası bitti sıva çekildi . projeyi yeni çizdirdik ama yeni bi kanun çıkmış bu kanunda yeni binalar komple tirifaze olması gerekiyomuş projede buna göre cizilmiş ama bn daireler e monofaze cektim bunun çıkar yolu ne olur nasıl yapmalıyız yardımcı olurmusunuz . asıl sorum şu aşagıya trifaze sayaç takıp çıkışını monofaze olarak dairelere versek sayaç işler mi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
daire tesisatı trifaze diye bi olay yok daireye gelen kolon kablosu trifaze olur sigorta tevzi kutusunda 3 faz eşit şekilde dağıtılır tek yapman gereken kolon kablosunu 5x yapman daire içi kaçak akımı trifaze yapıp şönt yada tribar ile sigortalara dagıtman
 
Tesisatçı onaylı projeye göre uygulama yapmak zorunda. Sayaç panosu bina girişindedir, dairelerin kolon hattını trifaze çekmelisiniz. Onaylı projeyi uygulamadaki sıkıntınız nedir?
 
Nasıl oluyor da monofoze olur projede anlamadım. Hem de 3 kat bir dükkan. Şaşılacak bir şey...
 
projede kolon kablosu 5x ise sen bunu çekmeden tedaş sana nasıl onay verecek biliyorum diyorsunda? yönetmelikten haberin varmı?
 
projede trifaze ama bn monofaze cekmiştim sıkıntı orda sayın ögretmen 27 sayacları da monofaze taktım şimdi ne yapabilirim
 
projede trifaze ama bn monofaze cekmiştim sıkıntı orda sayın ögretmen 27 sayacları da monofaze taktım şimdi ne yapabilirim

İlk defa mı tesisat döşüyorsunuz? Nasıl olur da projeye bakmadan çektiniz? Bence bina girişine TMŞ Kaçak Akım Rolesi koyduktan sonra R S T fazlarını dağıtıp monofoze sayaçlardan girişleri yapıp çıkışları dailere göndermelisin. Bizim binanın elektrik yapısı da öyle.
Ama olur mu onu ustalarımız söylesin.
 
yapacağınız tek şey var oda gidip ensilatörünüze projeyi tadil ettirmek tadil edilirken ise daire sayaçlarını monofaze çizdirmek.
 
Bizim ülkemizde en çok yapılan hata artık kronik hal almış vaziyette ! Projeye göre iş yapmayı bir türlü öğrenemedik hep işe göre projeyi uyduruyoruz maalesef.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst