trifaze kurutma makınesini mono faze ile bağlama

zaorak

Üye
Katılım
28 Kas 2011
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
32
merhaba arkadaşlar elimde 3 ayrı rezistanslı kumaş kurutma makınesi var ve trifaze motor mevcut (2 adet) ve ben bunları mono faze yapmak istiyorum motorun birisi 400w lık fdiğeri 2kw lık küçük olanı potansla devir kontrolu yapmak istiyorum bunun için yol gösterirmisiniz besleme kablosu 4mm olarak düşünüyorum bu uygunmudur ve faturaya yansıdığında nasıl olur cewaplar için şimdiden teşekkurler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İşiniz zor. sıtıcılar 3x380 volt olarak dızayn edilmiş. Onları monofaze olarak baglantı cevirmeniz gerekir. 2kw. motor içerdeki kututlmuş havayı atmak için kullanıyordur. Onu, üçgen baglantı ve kondansatör yardımıyla monofazeye cevirirsiniz.400 w. bant motoru, normal 3 faz asenkron motorsa, onuda üçgen baglantı yapıp, 1 fazlkı 220 volt girişli 3x220 volt cıkışlı sürücü ile sürebilirsiniz. Rezıstansların gücünü yazmamıssınız. Monofazeye cevrildiğinde cekilecek akım 30 amperi gecmiyorsa, 4 mm. kablo kullanabılırsınız. Proje varsa, bana yollar veya burada yayınlarsanız daha teferruatlı yardımcı olmaya çalışırım.
 
peki makine normalin üzerinde mi akim çekecek yani monofazeye çvirdiğimde
 
hocm cevabınız için teşekkür ederim aklıma takılan bir soru var bu kondansatorleri beslemenin onune koysam daha buyuk kondansatör tabiki verim alabilirmiyim makıne trifaze deyken 32amper sigorta kullanılmış şema vesaire herhangi birşey yok basıt bir yerde yaptırılmış​
 
Son düzenleme:
Kondansötör, trıfaze motoru mon ofazeye cevirdiğiniz yerde, klemen kutusna yakın bır yerde kablo yettiği, mesafede olacakdır. Isıtıcalrın gücünü vermediğinizden, sıze tam bir cevap veremıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,127
Mesajlar
915,257
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst