trifaze akım dengesizliği kontrolü

betaselo

Üye
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Arkadaşlar şua an çalıştığım yerde karşılaştığım sorunla ilgili bilgilerinize danışmak istiyorum. Eğer konuyla ilgili bilgisi olan varsa yada bilgiye ulaşabileceğim adresleri bilen varsa şimdiden teşekkür ediyorum. Konu şu; Trifaze jeneratörlerde bildiğiniz gibi üç fazın dengeli bir şekilde yüklenmesi ya da dengesizliğin fazlar arası akımlarda tam yükteki akımın %30' undan fazla olması istenmez. Benim aradığım bu akımları ölçüp kontrol ederek tam yük akımının %30 'undan fazla bir dengesizlik olması durumunda bir kontak çıkışı vererek jeneratörü kontrol etmemi sağlayacak bir cihaz. Tabi her jeneratörde tam yük farklı olduğu için kontrol edilecek akımların %30 değeri de farklılık gösterecektir. Bu değerin cihaz üzerinden set edilmesi gerekmektedir. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Abb, Scahneider, General Electric gibi buyuk firmalarin, Jenerator koruma roleleri var. Akim dengesizligi yaninda, rolenin kalitesine gore daha bir suru kontrol imkani veriyor.
Schneider Electric Firmasinin Sepam G40 rolesini onerebilirim. Diger alternatif markalardan bazilari :
General Electric.........MGC1000
ABB...........................RAIIK
Beckwith...................M-3410 A
 
İlgi ve alakanız için çok teşekkürler. Söylediğiniz cihazları araştırıyorum . İnşallah işimize yarayacak. Teşekkürler kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst