Trifaz ani su ısıtıcı baglantısı

Ayrıca Trifaze Ani Su Isıtıcıları'nın geneli bizim Şebeke Sistemimizle uyumsuzdur. Hemen hepsi ithaldir zaten. Bizim Şebekemize bağlanmak istenirse çok külfetli bir kablolama gerektirir. Ortalama bir ev için 1500-2000TL' lik bir kablolama masrafı gerektirir.

Ayrıca her tesisat bu Güç'ü kaldırmaz. Bizim tesisat donanımlarımız için son derece UYGUNGUZ cihazlardır.

Önemli bir düzeltme:

Sn. @binbaşı ve @arkaplan mesaja "beğen yaparak destek verdikleri için önce onlardan sonra okuyuculardan kusura bakmamalarını dilerim.

Bu cihazlar yeni yaygınlaşmaya başladığı için iç yapılarıyla ilgili pek bilgimiz yokmuş açıkçası. Altını çizdiğim ifadeler yanıltıcı bilgi olduğu için mazur görün. Cihazların PEN ile korunduğu yanılgısıyla bu mesajı yazmıştım.

Düzeltme:
Bu cihazların İç Tasarımı 380V Şebeke Gerilimi'ne göre yapılmış olup Notr kullanılmamaktadır! Rezistans ve bütün ekipman 380V ile çalışmaktadır. Koruma Topraklaması olarak ise PEN değil PE (Koruma Topraklaması) kullanılmaktadır. Cihazın diğer elektrik bileşenleri (elektronik kart veya kumanda parçaları vb.) yine 380V ile çalışmaktadır (Notr'süz). Yani Faz-Notr farkı değil Faz-Faz farkına göre tasarlanmış cihazlardır.

Yine de tedbiri elden bırakmamak için yabancı cihazlara denk gelinmesi ihtimali de düşünülerek Etiket kontrolü yapılmalıdır.

Gerilim ve Kutup Bilgileri'nin yer aldığı Etikette: 3P/PE ifadesinin olmasına dikkat edilmelidir. Eğer 3P/PEN ifadesi varsa bunun TT Sistem ile uyumlu olmadığı söylenebilir.

Fakat sırf 380V olmasından dolayı 220V Ani Su Isıtıcısı'na göre elbette daha risklidir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,251
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst