tri faze fiş ile motor beslemek

REİS-45

Üye
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar 4*2,5 mm kablo ile üç fazlı fiş ile motor çalıştırmak istiyorum. fişten gelen sarı yeşil kablo motor gövdesine bağlanmış. yapılan bağlantı doğrumu acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Karşılığı da toprağa bağlı ise,tamamdır.
 
Sarı yeşil renk, standartda topraklama demekdir. Motor gövdesıne baglanır. Ama karsısınında topraga baglanmasına dıkkat edınız. Bazen, topraklama yerıne notr hattınada baglıyabılıyorlar. Bazen motor cıvarında elektrık kaybagı yapıldıgında, kaynagın şasesınden notr hattına devre tamamlanıyor ve bu notr hattının yanmasına sebep olur.
 
sayın fahri yetiş motorun gövdesine bağlı olan sarı yeşil kablonun üç fazlı prizde karşılığı nötr hattına bağlı. acaba bi yanlışlık varmı bu işte
 
sayın fahri yetiş bu şekilde bağlamamda ne gibi sakınca olur ? bağlantıyı yapsam motor sağlıklı çalışırmı?
 
Şimdi aklıma fişin gireceği yerdeki toprak kontağı nereye bağlı acaba...gibi bir soru geldi..
 
arkadaşlar benim merak ettiğim prizdeki nötr hattı motor gövdesine bağlanmış ve motor yıldız bağlı halde iken motor çalışırmı. zannedersem nötr hattının gövdeye bağlanması gövdeye kaçak olduğunda sigorta atsın diye yapılmış oalbilir.
 
Arkadaşlar 4*2,5 mm kablo ile üç fazlı fiş ile motor çalıştırmak istiyorum. fişten gelen sarı yeşil kablo motor gövdesine bağlanmış. yapılan bağlantı doğrumu acaba?

arkadaşım öncelikle motora direkt yol vericeksen eğer 3 fazli motorda nötr ihtiyacın olmaz 5x 2.5 mm2 bir kablo şu renklerden olusur (siyah-kahve-gri) sen bunları 3 faz olarak kullanicaksin. Sarı yeşil olan kabloyuda koruma topraklaması olarak kullanicaksin nötr yani mavi kablo ile bir işin yok
 
Arkadaşım Fiştede sarı yeşil toprak hattına mı bağlanmış ,motorla karşılaştırman lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst