Transistör ayağı neden kesilir? Anakarttaki bağlantı neden zigzag şeklinde?

Katılım
4 Eyl 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba,

Bugün bulaşık makinesinin ana kartı değişti. Çıkan parçayı ben aldım. İnceledim. İki şey dikkatimi çekti. Sorularım resimde kırmızı ile çerçevelenmiş kısımlarla ilgili. Sanırım bir transistörün ayağı koparılmış. Bunun mantığı maksadı nedir? Bir diğer sorum ise diğer çerçevenin içinde s şeklinde gidiyor devre yolu. Bunun sebebi nedir?

klklklkl.jpg

Teşekkür ederim.
 
o s diye giden yer bir nevi sigortadır. ve smd tip transistörlerin orta ucu ile karta lehimlenen gövdesi birleşiktir neden yaparlar derseniz bilmiyorum ama sogutma amaclı olabilir
 
Bende o s enduktif bileşen olursturmak için cızılmış bi nevi bobin transtorleri emiteri genelde sgutma ucunada verilir o yuzden emiteri soğutmadan almış.....
 
Kesik değil kılıf yapısı öyle...
 
transistor yada mosfet dexxen arkadaşın dediği gibi paketi TO252 oldugundan oyle.kollektor yada drain ucu zaten sogutucu kısmı ile kesik gibi olan pinle içeriden bağlı.

diğer s tipi yolda bir LC iltre oluşturmak için kullanılan hava nüveli bobin yani L.diğer C ler de bobinin başlangıcından ve bitişinden gnd ye bağlıdır. Bu tip çamaşır bulaşık makinesi gibi fazla elektriksel gürültü üreten motor içeren kartlarda EMI filtreler ve mcu için gereken besleme filtreleri hayati önem taşır.Bu makinelerdende oldukça fazla adet üretildiğinden nekadar az malzeme kullanılırsa okadar kâr edilir. bu kâr yöntemlerinde pcb tipi fr4 yerine cem tip, mcu lar OTP (tek programlık),ve bazı komponenter yerine oradaki bobin çizimi gibi.aynı yöntemi bende seri üretimlerimde kullanmaktayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst