Transformatörlerde Sıcaklık

cheki

Üye
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
43
trafo.jpg

Merhaba,

Geçen hafta yaptığımız termal kamera çekimlerinde kuru tip trafonun üst kısımlarında (sanırım seramik bölüm) 90 derecelere kadar ısınma görülmüştür.

Bu seviyedeki sıcaklıklar normal midir? Riskli kabul edilebilmesi için bu sıcaklığın kaç derecelere ulaşması gerekir?

Termal görseli mesajıma ekledim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sarıgıların sıcaklığı normal ,90.santigrat: gördüğünüz yer trafonun çekirdek (nüve) kısmı maksimum değer +150.santigrat: dir
bu sıcaklık değeri size fazla geliyorsa soğutmayı fanla destekleyebilirsiniz ve hatta sargı sıcaklığı kontrol cihazları var onlardan alıp takıp sıcaklık değerine göre fan çalıştırabilir ve hatta kesici açtırabilirsiniz
kuru tip trafolarda yg terminali porselen olmaz sadece yağlı ve hermetik tip trafolarda olur
 
Üsdat ımızın bahsettiği gibi, trafonun sıcaklıgını kontrol ve kumanda eden sıcaklık rölesi montajlı olmalı. Her bir bacakda olmak üzere 3 adte mustakıl ısı göstergesi ayrı ayrı kanal olarak ekranda görülür. 80 / 90 derece cıvarında sogutma fanı çalıştırılır. 100 /110 derecede ıhbar sistemi optık ve/veya akustık alarm ıhbar çalıştırılır. Isı dahada düşmemeişde 115 /120 derecede kesiciye kumanda edılerek, trafonun devre dısı kalması saglanır. Trafonuz devreye alkındığında, ilk montajında bu ayarlar yapılmısdır. Ama sız yıne her zaman kontrol edıp değişiklik yapabilirsiniz..
 
Merhaba.

Biraz bende yardımcı olmak istedim. Kuru tip transformatörlerde 90 derecelik ısınma normaldir.Ve ısınan hava bildiğiniz üzere her zaman yukarı çıkar.Benim burada arkadaşların önerilerine ekstra söylemek istediğim.yukarı 3 noktadan ölçüm yapın ve karşılaştırın arada farklılıklar yüksek ise en yüksek noktada manyetik devre (nüve)de dizimde hata olabilir(iyi oturmama,gevşeklik)gibi.Asıl önemli olan ısınan bir trafonun kendisinin fanlar ile soğutulması çok doğru ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta trafonun bulunduğu odanın,hücrenin hava sürkülasyonun sağlanması gerekli siz trafoyu fanlarla istediğiniz kadar soğutmaya çalışın ortam sıcaklığı yüksek ise fanlar sürekli sıcak hava üflemeye devam eder.
 
Hepinize çok teşekkür ederim. Oldukça yardımcı oldunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,635
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst