Transformatör nüve hesabı...

Sana elektriğin nasıl çalıştığını temelden mi anlatayım?Ben elektrikçiyim ve işimi de bilirim siz merak etmeyin ben fabrika kurarım makine kurarım endüstriyel robot kurarım sizden öğrenecek değilim mesleğimi.

Bunu bile bu kadar anlattığımıza göre anlamamışsınız daha yazmaya gerek yok ama ufak bir not:3000watt bir elektrik gücü 220 volt la beslenirse 220 volt a bölünür 12 voltla beslenirse 12 volta bölünür bu sistemin başında güç kaynağı 12 volt aküler olduğu için aküler hem invertörün kayıplarını hemde bu 3000 watt ısıstıcıyı çalıştıracak akımı vermek zorunda kalacaktır!Anlamayacaksınız da belki anlarsınız diyorum
Beni inan ilgilendirmiyor artık. İster böl ister bölün; ister çarp ister çarpıl; ister mesleğini yap; ister git köfte ekmek sat. Alıntılayıp durma artık, bildirimlerinden inan nefret eder oldum..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaş ne yaptı bilemiyorum ama bu iş için en mantıklı olan minik bir yakıtlı jeneratör bence.Artık oldukça küçük ve neredeyse duyulmayacak sesle (benzinli) çalışan jeneratörler var heleki şehir gürültüsünde neredeyse duyulmaz.Şarjı bitti derdi de olmaz yanında 2.5 lt. pet le benzin getirirsin (gerekli önlemleri ve güvenliği alarak) sabaha kadar sokakta istediğin gibi çalabilirsin bu işin en mantılı olanı bu gibi.
 
12
merhaba arkadaşlar. elektrikli bir ısıtıcı için 3000watt gücünde bir invertör almaya karar verdim, fakat fiyatların çok yüksek olduğunu gördükten sonra, invertörü kendim yapmaya karar verdim. zaten elektrik bölümü mezunuyum. fakat nüve hesabı hakkında bilgiye sahip değilim.
çekirdek tipi bir nüve yapmayı düşünüyorum fakat büyüklüğü, kullanılacak malzeme, hesabı yapmasını bilmediğim için yardıma ihtiyacım var.
trafonun primer gücü: 12 volt 1,5 ah
trafonun sekonder gücü: 220 volt 13,5 ah olacak. olacak olmasınsa ama nüve hesabı yapmasını bilmiyorum. nüve hesabı konusunda bilgiye ihtiyacım var. ne kadar büyük olacak, ölçüleri nasıl olacak, hangi malzemeden olacak?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.....
250 amper 12 volt giriş. 220 volt 14 amper çıkış . Akü grubunuzun çok sağlam olması lazım çok rantabl değil.
 
Elektrikte Güç nedir? Enerji nedir? adam bu temel bilgilerden bi haber. Forumdaki değerli arkadaşlarımda kalkmış kendileriyle dalga geçen! bu adama laf anlatmaya kalkıyor ve sinirleniyor ! Yapmayın böyle şeyler. Makaraya gelmeyin !
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst