trafoya nasıl bakım yaptırmalıyım?

toygar55

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
41
640kva lık trofoya Bakım yaptırmak istiyoruz yanlız benim pek bir bilgim yok yanlış bir şeyin veya eksik yapılan birbakım da istemiyorum trafo nerden baksanız 5yılı aşkın bakım görmemiş
arkadaşlar bana nelerin yapılması gerektigini sıralarmısınız? sanırım koruma şalterleri veya termostat gibi
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bulunduğunuz yerde hizmet veren (Trafo işletme sorumluluğu olan olursa özellikle) bir mühendislik firmasına başvurursanız size yardımcı olacaklardır.
 
tamam ztn işin uzmanına gidicemde dedigim gibi beş yıl belki daha fazla bakım görmemiş trafonun çalışmayan veya değişecek parçası vardır sanırım bunları ögrenmek istedim en azından konuya yabancı kalmak istemiyorum
 
trafo tam yükte çalışmıyorsa bir problem olmayacaktır.(contalarda kavrulma gibi)
hermetik değilse silikajel değiştirmekte fayda var yağ özelliğini kontrol ettirebilirsiniz koruma elemanlarının (yağ seviye,bucholz,termometre) çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz toprak değerlerini ölçebilirsiniz, kademe anahtarını kontrol edebilirsiniz ama en önemlisi koruma sağlıklı çalışıyor mu bunu test etmeniz.tüm bu bakımlar bittikten sonra özellikle yaz aylarında termal kamera ile ısı kontrolü yapabilirsiniz.işi daha fazla detaylandırmayı istiyorsanız güç ve harmonik ölçüm cihazıyla trafonun ne kadar sağlıklı çalıştığını da görmenizde fayda var.
tabi birde genel temizlik var izolatörler baralar vs.. AG çıkışta bara kullanılmışsa arada flexbıl olmasında fayda var.
iyi çalışmalar.
 
tamam ztn işin uzmanına gidicemde dedigim gibi beş yıl belki daha fazla bakım görmemiş trafonun çalışmayan veya değişecek parçası vardır sanırım bunları ögrenmek istedim en azından konuya yabancı kalmak istemiyorum

toygar55 'ın demek istedigi maliyet acısından bir bilgi edinmek gibi görülüyor..!

keşif amaclı baktıklarında maliyet bildirimi yapılacak..onaylarsanız tamır işlemi başlatılacaktır tabi firmaya göre standar fiyatları degişir üçretlendirme.!

Saygılarımla iyi çalışmalar..
 
trafolara bakım yapılırken ttr cihazıyla cevirme oranı testi , megerle sargı izalasyon direncleri ve dc dirençle sargı dirençleri ölçülmelidir ,termotre ve bucholz rölesindeki ihbar ve açmaların sağlam çalısılıp çalısmadığı , termometrelerin uygun sıcaklığa ayarlanıp ayarlanmadığı , tork anahtarıyla sekonder ucların bağlantı kontrolü , yağ numunesi alınıp uygun bir sekilde yağın delinme geriliminin ölçülmesi ve yağa ait diğer testlerin yapılması ne olursa olsun gerekir , bu konuda arkadaşlara profösyonel olarak bakımda yapabilirim ,
tesekkürler.
 
rüzgar tribünü hakkında bilgi verebilirmisiniz mesela kaç kw kaç lira bide bunu kurabilmenin şartları varmı devlet tarafından teşvik verildiğini duymuştum doğrumu?
 
rüzgar tribünü hakkında bilgi verebilirmisiniz mesela kaç kw kaç lira bide bunu kurabilmenin şartları varmı devlet tarafından teşvik verildiğini duymuştum doğrumu?

keşke bu konuyu başka bölümde acsaydın ama acılmıs bikere ,devamlı rüzgar alan bi yerdeysen bile maliyet hakikatten cok yüksek ben 15 kva lık bir jeneratör için pazarlık yapmıstım en son 140 000 liraya düştüler , artık gerisini sen düşün .
 
bizim şirkette bi kumanda panosu var ve bu panodaki butonların hemen hepsi ışıklı panoya enerji verince buton ışıklarının hepsi yanıyo fakat sistemde herhangi bir arıza yok ve hepsi çalışıyo butonlara basılınca bile ışıkları sönmüyo ama dediğim gibi sistemde sorun yok çok ii çalışıyo. teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst