Trafoya giren...

Erhan_TR

Profesyonel Üye
1963 yılında Ankara Askeri Dikimevinde çalışıyordum.Dışkapı 34,5 kv Tali Merkezde,yanlış hücreye giren bir personelin çarpılması ( bir avuç yağ haline gelmiş,ıspatula ile kazımışlar ! ) neticesinde,tüm Ankara'nın elektriği komple kesilmişti.1964 yılında,Ankara Belediyesi EGO şebekeye geldiğimde,çarpılan elemanın,olayda orada bulunan amirinin,olaya şahit olması neneniyle Dışkapı SSK hastanesi psikiyatri servisinde halen tedavide olduğuna şahit olmuştum.Resmen,sıyırmıştı adam.O durumun,yüzlerce koruma devresi olan ( 34,5 kv NKBA yeraltı kablolu şebeke,ring olarak çalışıyordu tüm Ankara'da ) şebekenin,nasıl olupta tümünün devredışı olabildiğini halen düşünürüm.Maymununda,böyle bir olaya sebep olma ihtimaline inanıyorum.Muhtemelen,konu,selektivite konusu.Ring şebekelerde,en önemli konu bu.Şimdilerde,röle kalitesi ve bilgisayar programlarındaki gelişmeler nedeniyle,gelişmiş ülkelerde ! bu konu çözülmüş olsa gerektir.

Son düzenleme:
Pazar günü bir maymunun elektrik şebekesi istasyonuna izinsiz girmesi sonucu ada genelinde elektrik kesintisi yaşandı

Haberi yazan muhabir sallamış izinli maymun girişi varmı ?

.

Son düzenleme:
Bu gırgır değil teknik hayatın gerçeği bir mevzu aslında. Bir kaç kere kedi ve fare yüzünden trafo ve kesici gümletmişliğimiz var . Bu canlıların ısınma ve beslenme ihtiyacı var . Özellikle trafolar kışın ısı yayan özelliğiyle , trafo köşkleri de bilimum fare ve buna benzer canlıya ev sahipliği yapması özelliğiyle kediler için cazibe merkezi . Bir kablo kanalından üşenmeyip farenin peşinden ta kesiciye kadar giden bir kedi ve fare yüzünden bir kesicimiz pert olmuştu . Ha gereken önlemler alınsa bu işler olmaz denebilir . Bizde istim arkadan gelir .

Forum istatistikleri

Konular
130,863
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri