Trafonun yerini kim belirler?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Evet, bir bina yapılırken trafonun yerini sanırım mimar belirler.. mi acaba?
içeride dışarıda vs..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Genelde,Mimar,Elektrik Mühendisinin görüşlerinden yararlanarak yer tesbiti yapar.
 
İşletme içersindeki yük dağılımına, uzaklıga baglı gerilim düşümleriini hesabına, ılerıde gelebılecek yük/alıcı durumuna göre mimar ve elk muh.beraber belırler. Ama bunca yıl gördüğüm, elektrıkodası, trafo, ve elektrık pesonel odası nedense hep en sona bırakılmısdır düşünülmemişdir.
 
Bende yeraltına dair bir bilgi vereyim bu mevzu ile ilgili olarak ; yeraltında transformatörler temiz hava yolu üzerinde ( yeraltında temiz hava kuyudan girdikten sonra tali vantilatörlerle çalışma yapılan maden arınlarına sevk edilir ; buradan temiz havanın verdiği tazyikle buralardaki kirli gazlar dışarı çıkartılıp aspiratörle havalandırma galerilerinden dışarı çıkarılır ve bu sirkilasyon halinde sürekli devam eder ) mümkün olduğu kadar üretim yerlerine en yakın noktalara ; iki odalı olarak ( bir odadan hava grip diğer odadan hava çıkar ; böylece transformatör soğutulur ) hazırlanırlar ; bu konuda maden mühendisleri ile elektrik mühendisleri ortak çalışma yapar ; maden mühendisleri mümkün olduğunca trafoyu üretim mahallerinden uzak tutmaya çalışırken ; elektrik mühendisleri gerliim düşümünden kurtulmak için trafonun üretim yerlerine yakın olmasını ister ; bu tantana da hiç bitmez.......
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst