Trafomuzda kapasitif değer çoook yüksek

entes MPR63 SERİES
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İki senelik bir konu ama okuyan arkadaşlar için yazıyorum.Eğer kurulu olan motor sayınız az ise sadece kurulu olan motorlar devreye girdiğinde devreye girecek şekilde bağımsız kompanzasyon yaparsanız, tam faaliyete geçene kadar kompanzasyon sisteminizide kapatabilirsiniz. Fakat trafonuzun endüktif cezaya girmemesi içinde yeteri kadar sabit kondansatör eklemeyi unutmayın.
 
Son düzenleme:
sabiti devreden çıkar fabrika çalıştığında faaliyete geçir
 
sabit kademeler var devrede ve de degerleri büyük

ups varsa işler değisir o zaman reaktör kullanman lazım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba arkadaslar 400kw trafom var bir türlü kapasitifden kurtaramıyorum neyapacağımı bilmiyorum... sistemde akımlar dalgalı birşekilde girip cıkıyor...
 
merhaba,

Varsa öncelikle sabiti devre dışı bırak, sonrada eğer komp panolarına müdehale edebiliyorsan röleyi 0,95 gibi değerlere ayarla ve gözle. Eğer bu yollarla başa çıkamazsan reaktör ekelemen gerekecektir.

saygılar
 
Sık girip çıkan yüklerde bu tür sorunlar yaşanabiliyor, kontaktör bırakma süresini düşürsen biraz azalır kapasitifin ancak kondansatör ve kontaktörlerin çabuk yıpranır bu durumda. Biz bu tür durumları Tristör anahtarlamalı ürünlerimizle çözüyoruz.
 
Çözümü kompanzasyonunuzu kapatmakla bulabileceğinizi düşünmüyorum, yapışan kontaktör vs yoksa tabii. Öncelikle buna bakın, sonra trafo sabitlerinize bakın, UPS iniz varsa o da kapasitif etki yaratabilir..
Son olarakta AG den OG kompanzasyonu yaptırmayı düşünün. Mevcut sisteminizle paralel çalışabilecek, küçük güçte bir EKM yada EKT serisi cihaza OG den akım bilgisi taşıyarak kısmen kapasitif yüklerinizde olsa kesin çözümler sunabiliriz.

Dinamik Adlı Kullanıcı : Arkadaşım verdiğin Ups bilgisi çok işime yaradı teşekkür ediyorum.
 
Kolay gelsin arkadaşlar 7 adet var 15 yıllık kurulan kompanzasyon 75kvar şuan güncel kullanılan depo sayısı 4 diğerleri boş yüksek kapasiteli değer çıktı iki aydan beri bu depodan biri cihazları 89.5 kW olarak hesapladim diğer depolar 10-15 kW arası kondansatör değişimi yapacam ama ilerleyen zamanda boş depolar dolacak kaç kw olacak bilinmiyor buna göre nasıl bir yol izlemeliyim güncelle göreni kvar artışı yapayım
 
Toplam güçler her depo için 30 kw tan küçük olacaksa,SVC tip kompanzasyon tipi uygulamak daha uygun olur.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst