Trafomuzda kapasitif değer çoook yüksek

Çözümü kompanzasyonunuzu kapatmakla bulabileceğinizi düşünmüyorum, yapışan kontaktör vs yoksa tabii. Öncelikle buna bakın, sonra trafo sabitlerinize bakın, UPS iniz varsa o da kapasitif etki yaratabilir..
Son olarakta AG den OG kompanzasyonu yaptırmayı düşünün. Mevcut sisteminizle paralel çalışabilecek, küçük güçte bir EKM yada EKT serisi cihaza OG den akım bilgisi taşıyarak kısmen kapasitif yüklerinizde olsa kesin çözümler sunabiliriz.

AG den OG kompanzasyonu nedir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın jeffryy;

OG hattınız ne kadar uzaktan geliyor acaba, kapasitif güç kablonun uzunluğundan kaynaklanabilir.
 
mesafe kısa. ondan kaynaklanmıyor sanırım. sabit grubun sürekli devrede olmasından kaynaklanıyor olabilir. bu nedenle sabit grubu devreden çıkardım. şimdi günlük ölçümlere başladım. bakalım ne olacak.
 
m-usta-fa Bey, OG trafosu ile sayaç arasına koyacağınız bir (yada üç adet-EKM modeli için) akım trafosu ile OG trafosunun endüktif etkisi dahil tüm yükleri görebiliyoruz, diğer taraftan trafonun AG tarafına cihazımızı bağlıyoruz ve voltajdaki kaymayıda düzelten yazılımımız ile tüm sistemi hassas şekilde sayacın hemen önündeki değere uygun şekilde düzeltiyoruz. AG cihazlarımızla aynı hardware ama değişik software, yine tristör anahtarlamalı, ve harmonik filtreli yine hızlı, çözüm garantili..

AG den OG kompanzasyonu nedir?
 
yani ogden referans alıp, agden kompanzasyon yapıyoruz.O biraz pahalıya gelmez mi?
 
Cihazın satış bedeli aynı AG de yapsak OG de yapsak, yazılım değişimi ücretsiz. Sadece 300-350 TL ye ( x 3 dengesiz yükler için EKM sersinde) OG akım trafosu masrafı var ilave..

yani ogden referans alıp, agden kompanzasyon yapıyoruz.O biraz pahalıya gelmez mi?
 
arkadaşım sizin tesis gerçektende çok enterasan yapılmış kurulu güç 200kw trafo 1600kva neyse benden sana tavsiye fabrikanın çalışmadığı zamanlar kesicin hatbaşın yada ayırıcın varsa ordan elektriği kes uzun süreli keseceksen tedaşada haber ver yada trafo sabit gurbunu iyi ayarlaman gerek
 
arkadaşım kompanzasyon sisteminin kapalı olması sisteme zarar vermez sadece faturana zarar verir:) fatura biraz daha fazla gelir belki demand cezası yersin.
Diyorsun ki kapasitif 62000 kVAR ve indüktif 1300 kVAR..
arkadaşım senin kompanzasyon sistemini kuran adam hesaplamayı yanlış yapmış. Kapasitif yükten belki de yakında demand cezası yemekle karşı karşıya kalacaksın. Kaldır at o kompanzasyon sistemini. Bundan sonra adam olmaz.. Git elektrik mühendislik firmasına yaptır. Sağda solda elektrikcilere yaptırırsan hesapsız kitapsız böle başına bela alırsın.
 
:) elektrikçiler ne zamandan beri 1600 kva trafonun projesini çizip, onaylıyorlar ve tesis ediyorlar?
Sistem kötüyse, projeyi çizen ve onaylayan MÜHENDİS , elektrik kurmu MÜHENDİSİ , kurlumu denetleyen elektrik kurumu MÜHENDİSİ , fabrikanın sorumlu MÜHENDİSİ (ki sorumlu mühendis kanunen olmak zorundadır fabrikalarda) hatalıdır.
 
arkadaşım senin kompanzasyon sistemini kuran adam hesaplamayı yanlış yapmış.

Arkadaş demiş zaten trafo büyük diye. Anahtar kelime bu. Trafo büyük ise akım tr. da büyüktür. Bu halde de kompanze doğru çalışamaz. Akım trafoları uygun değere getirilip kondansatörler düzenlenmeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst