trafolarda bağlantı grubu

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar tedaş ta kullanılan dağıtım trafoları bağlantı grubu hepsinde dyn11 bunun neden böyle olduğu ile ilgili fikri olan var mı?

Açlan konuları lütfen ilgili bölümlere açınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bilginin doğruluğundan emin değilim ancak !.......Dyn 11..... Trafonun üretiminde(sargılar) üreticiler için kolaylık barındıran bir grup imiş....şayet doğruysa....!!!!!!!!!
 
Primer sargı üçgen,sekonder sargı yıldız bağlı ve nötrü dışarı çıkarılmış,primer-sekonder
sargılar arasında 330 derece faz farkı var demektir.
 
tedaş üzerinden beslenen aboneler dengesiz yük oluştururlar o yüzden nötr'e ihtiyaç vardır. sekonderinde nötr çıkışı olan trafolar kullanılır.
 
sevgili osmosis niçin öyleyse Dyn-5 kullanılmıyor?

Arkadaşlar Dyn-11 tipi tarolar değişikken yüklerde kullanılan trafolardır. Veya şölede denilebilir. sistem çok darbeli ise Dd0 normal darbe varsa Dyn-11 niçin Dyn-5 olmasın bildiğim kadarıyla özel mülkiyetlerde üretim yerleri haiç stabil yüklerde kullanılır.
Saygılar....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
tedaş 160 kva ve altı için Yzn , 160 kva dan büyük güçlü trafolar için Dyn trafo istiyor fakat 5 veya 11 olması konusunda herhangi bir sartı yok aradakı faz farkının 150 veya 330 olması üreticin işine gelıyor saımı daha kolay oluyor ve çevrim oranı testınde sorun yasanmıyor... Piyasadakı cogu trafoda Yzn 11 veya Dyn 11 oldugundan bu tıp trafolara paralel trafo baglanırken marka, % uk , baglantı grubu ve faz farkı aynı olması gerekır bu yuzden de tedaş yetkılılerı şifaen baglantı gruplaRININ BU sekılde yapılması ıstıyor...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst