Trafolarda akım sınırlaması yapılabilirmi

CELİK_CPU

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
7 May 2007
Mesajlar
466
Puanları
16
Yaş
47
örnek olarak 150kva trafo 220v çıkışlı 3 faz 395 A sürekli verse ve almaç daha fazla akım istediğinde bunu sınırlayabilecek bir trafo varmıdır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hemen aklıma gelen;
Akım ayarlı kontaklı ampermetre kulanırsanız, hem akımı görürsünüz, hemde akım artarsa kontak üzerinden, alarm alır, devreyı keser vs. işlemleri yapabilirsiniz. Bu, basit, ucuz yöntem, malıyetı düşünmediğiniz sürece daha komplıke çözümler var tabiikii..
 
almaç daha fazla akım istediğinde akımı tamamen kesmek istemiyoruz 395A sürekli vermek istiyoruz üstünde akım istediğinde trafo o akımın çekilmesini bişekilde engellemeli.
 
www.elektropan.com adresindeki "çözümler/akım sabitleyici" konusu, sorunuzu cevaplıyor olabilirmi?
 
sayın fahri yetiş verdiğiniz adrese bakacağım ilgilendiğiniz için teşekkürler
 
örnek olarak 150kva trafo 220v çıkışlı 3 faz 395 A sürekli verse ve almaç daha fazla akım istediğinde bunu sınırlayabilecek bir trafo varmıdır.

150kVA trafo için ana giriş şalteri acb 4x250A TMŞ dir. Senin dediğin 395Ai vermez zaten.

Sen bunu makinene göre ya da kablo kesitine göre 200A e sınırlamak istiyorsan ayarlı şalter ise akımı 200A ayarlarsın daha fazlasında şalter açar. Bunun başka mantıklı bir çözümü yok, olay bu..

SÜrekli akım olayında, akımı çeken makine keni ihtiyacına göre belirliyor, sürekli durup dururken aynı akımı çekmeyebilir, sorunuzu eksik yazmış olabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst