trafolara yağ ilavesi

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var bana yardımcı olacağınızıdüşünüyorum. örneğin bir trafoda primer tarafındaki buşinglerden birinde bir yağ kaçağı oldu ve buşing contasını değiştirmemiz gerekiyor. bundan sonra ne yapılması lazım yani o buşing içinden yağı almak için ne yapmamız lazım alınan yağ tekrar kullanılabilirmi işlem bittikten sonra eski veya yeni yağı trafoya hangi yoldan ve ne şekilde koyabiliriz. yardımcı olursanız çok sevinirim .
ben şöyle düşündüm; buşing contasını sökmeden önce genleşme tankı ile trafo gövdesi arasındaki vanayı kapatır yağ seviyesi buşinglerin altına inene kadar trafo altında bulunan vanadan temiz ve kuru bir varile boşaltma yaparım conta değişim işlemi bittikten sonra ve buşingi yerine monte ettikten sonra yağ genleşme kabı ile trf arasındaki vanayı açarım bu arada buşing tepesindeki vidadan buşing içindeki havayı alırım yağ gelmeye başlayınca onuda sıkar ve daha önce tahliye etmiş olduğum yağı yağ genleşme kabının üstündeki girişten doldururum. bu işem doğrumudur yoksa illaki böyle bir işlemden sonra trafoya yağı vakum cihazıylamı koymak gerekir.
aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum. sağolun.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kertenkelebek ' Alıntı:
trafo altında bulunan vanadan temiz ve kuru bir varile boşaltma yaparım
Yalnız burada şuna dikkat edin. Vanadan ilk çıkan yağ, vana ağzına biriken pislikleride akıtacağı için, ilk akan kısmı varile almayın.
İşlemleri kuru ve nemsiz bir havada, seri bir şekilde yapın ki trafo nem almasın.
 
ben şunu merak etmiştim bu işlem doğrumudur yani uygulayan arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun.
yoksa illaki yağ ilave işlemini vakum cihazları ile mi yapmalıyız. benim yazdığım şekilde yaparsak herhangi bir problem (sargıların nem alması vb) yaşanırmı.
 
Sn.kertenkelebek,hayır hiç bir sorun yaşamazsın.Ben çok yaptım.Fakat genleşme tankı olmayan hermetik trafolarda yapamazsın.
 
Evet yapmiŞ olduĞun İŞlem doĞru fakat Çontayi deĞİŞtİrdİkten sonra yaĞ takvİyesİnİ yaptiktan sonra buŞİnklerden yaĞin havasini alman gereklİdİr baloncuk kalmamasi İÇİn kolay gelsİn
 
tksyn ve ufuk vardar arkadaşlarımız konuyu açıklamış zaten herhangi bir sorun olmaz benimde yaptığım bir uygulamadır vanayı açıp yağı buşing seviyesinden aşağıya inince kapatıp buşingi sök contayı değiştir sonra buşingi tak yağ genleşme kabından yağı koy buşinglerin üzerindeki somunları gevşet yağ gelmeli biraz aksın ondan sonra somunları sık ve yağı temizle trafoyu devreye alabilirsin bu kadar.
 
slm yağı kapak seviyesine kadar boşaltmalısın senin dediğin gibi kapatırsan genleşme deposu ile kazan arasındaki yağı kesmiş olrsun. ve buşingdeki yağı dökersin. trafonun altında yağ alma yeri var ordan alıp boşaltabilirsin. tamirden sonra tekrar yağı koyabilirsin ama yağın testini yaptırsan daha iyi olur .bilginize
 
bende zaten yazımda yağ seviyesini buşinglerin altına kadar indirmeliyiz diye yazmıştım bu da zaten tankın üst kapağının altına kadar demek olur.

bu bilgileri teiaş trafo Bakım ekiplerine teyid ettirdim. benim bildiğim gibi ve de arkadaşların dedikleri hepsi aynı zaten. onlarda böyle yapılması gerektiğini söylediler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst