Trafoların çıkışları kısa devre gözüküyor

Normal. Cikis alcaltici trafo oldugu icin az sipirli ve akim tasimasi icin capi kalindir. Aslinda kisa devre degil ama bizim elimizdeki olcu aletleri cok dusuk omajlari olcmedigi icin kisa devre okuyorlar.

Onemli olan giris sargisi kac ohm.orada bir kisa devre varmi? Saseye kacak varmi bunlari kontrol ediniz. Yoksa ilk denemeyi emniyetli sekilde yapiniz.

Not soldaki urun guzel bor trafoymus. Disinda ekranlama kapaklari var. Muhtemelen cevresindeki devreler etkilenmesin diye faraday kafesi yapilmis. Ozel bir trafo.
soldaki trafo logitech x240, sağdaki ise logitech s200 ses sisteminden söküldü.Cevap için teşekkürler işlerim bitince kontrol edeceğim.
cevap yazan herkese teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Durumdan Şüphe duyuyorsan trafonun girişini yüksek güçlü bir seri lamba (100-150 W) üzerinden yap. Giriş ve çıkış gerilimlerini ölç. Çevirme oranı doğru ise sorun yok demektir.

Kolay gelsin...
Bu şekilde tam olarak trafonun sağlam olduğundan nasıl biliriz? Ampül yanmamalımıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst