Trafodan gelen ses

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar trafonun sabit kondastörü devrede iken aydınlatmalar göz kırpıyor. Sabit kondastörü devre dışı bırakıncada trafodan neden ses gelir acaba..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafonun nüvesinden yani Demir çekirdeğin içinden geçen manyetik akıdan dolayı ses yapıyor. Yani manyetik akı Demir çekirdeğin üzerinden geçerek primer sargısından sekonder sargısına geçer. Bu durumda da ses açığa çıkar. Ses olmamasını istiyorsan Demir çekirdeğin boyutunu büyüteceksin veya paralel bağlı kondansatörü daha küçük degerli bir kondansatör ile değiştireceksin. Demir nüveyi büyütmek çok uzun işlem yeniden daha büyük bir Demir nüve alacaksın ve sargıları yeniden saracaksın. Bunun yerine daha küçük degerli bi ir kondansatör al ve değiştir yine aynı sorun olursa farklı değerli kondansatörler al ve değiştir. Çözemezsen sorunu yine yaz bişeyler bulmaya çalışırız.
 
aydınlatmalar dedıgıne göre, bu işletme trafosu, yanı buyuk güçlü trafo. Demir nuve vs büyütmek mumkun olmaz dıye düşünüyorum. Trafo gucune göre sabıt kondansatör gücüne bakmakda gerekebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,235
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst