Trafo Yağ Analizi Nasıl Yapılır

sn.Roboelektronik...!!
Arkadaşım trafo bakımı tek testle kurtulabilirsiniz. [Rutin bakımlar hariç (mutlaka yapılmalı)] Çözünmüş gaz analizi yaptırsınız uzman bir firmaya bu test trafonuz hakında kesin bilgiler verir. Aynı zamanda yaşın durumu hakında bilgi verir. Bakım zamanını siz belirlemiyorsunuz bu testi yatıktan sonra çıkan sonuç bir sonraki test tarihini belirliyor.
Çözünmüş gaz analizi testi yaptıran arkadaş varsa en az 3 test sonucunu gönderirise yardımcı olurum.
SAYGILAR.....

___

sn mhmyazici
bizim santralde genelde 3 ayda 1 grup revizyona alındığı zaman trafo yağlarıda test edilir ..
demişsizniz ne tür testler yapılıyor. Çözünmüş gaz analizi (DGA) yapılıyormu yapılıyor diyecen nasıl yapılıyor bir kişi geliyor Ankara'dan yağı alıyor Ankaraya götürüyor (Allah Allah) orada yapıyor test sonucunu mail atıyor. Trafo yağına kimyasal test haricinde elektriksel yapılması gerek testler var. Ortam sıcaklığında ve 100 derece Bunların yapılması gerekir. Bu testler nezaman yapılır DGA testine başladığında 1 defa yaparsın ondan sonra DGA testine rutin devam etirisin Testi yapan test teknisyeni arkadaş yağda bir sorun gördüğünde tamamlayıcı test olarak bu testleri yaptırır
Arkadaşım her 3 ayda bir yaptırıyoruz diyorsun her test için ortalama 5 Lt yağ gider Türkiyedeki güç trafo sayısında 5Lt aldığımızı düşünürsek çok para akıtırıyoruz. Onun yerine Her bölgeye ! KELMAN alınsa sorun çözülür. Ama nerede bu amiri bulmak değilmi?
Ben özel sektörde çalıştığım için rahat yazıyorum Rahat 15 bölgenizi gezdim hepinizin sorunu aynı Bakım-test ve röle ekiplerini anlayan amir yok herşey Tablocular için.....
Saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşların dediğine ek olarak trafo hermetik tip ise, yani atmosfere karşı tamamen kapalı ise, rutin yağ kontrolü genleşme depolu trafolara göre daha seyrek yapılmakta ve yağ numunesi alınırken hermetik basınç değerinin değiştirilmemesine dikkat edilmelidir.
 
Trafolarda 6 ayda bir , yılda bir veya 3-5 yılda bir yağ analizi yapmak şunlara bağlıdır.

  • Trafonun yaşı (veya yağın)
  • Trafo gün içerisinde yüzde kaç yükte çalışıyor
  • Trafo hermetik mi genleşme depolu mu
  • Trafo ortalama maruz kaldığı sıcaklık değerleri

gibi etkenler de hesaba katılmalıdır. Her bakımda sürekli yağ almak anlamsızdır. Eğer şüphe edilen bir durum var ise o ayrı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,910
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst