Trafo Yağ Çeşidi Var Mı?

kusura akma ama transformatörü daha tanımamışsın derim,
saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
trafo yağı adı altında çok sayıda üretici var.Öncelikle trafonun gerilim seviyesi burada önem kazanmakta.
dağıtım trafoları için önerim Shell DİALA D ve NYNAS- NYTRO 10
 
arkadaşlar, trafolarda kullanılan yağ ile piyasada 10 numara olarak tabir edilen yağlar arasında pek bir fark yoktur. tek fark trafo yağı izolasyonu olumsuz etkileyeceği için madeni değildir. dolayısıyla atık trafo yağlarını ucuz mazot diye kaçak satan yerler vardır.
trafo yağındaki markaları yazmışsınız. hemen hepsi piyasada kullanılıyor. iyisi kötüsü diye bişey yok. testlerle yağın kalitesi anlaşılabilir. yağda şu testler yapılmaktadır: - delinme testi, PF testi, Gaz analizi, Kimyasal analiz. yağın izolasyon durumunu delinme ve PF testinden anlaşılabilir. gaz analizinde C-H-O elementlerinin varyasyonlarının (metan, etan, etilen vs...) yağ içindeki oluşumlarından işletme anındaki ısınma, arıza vs... gibi yorumlamaları yapılır. kimyasal analiz ise genel olarak trafonun yaşlanma sürecine dair fikirler verir. yaşlanan ve değiştirilmesi planlanan yağlar atık yağ yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği katregori testine tabi tutulur ve yönetmelik gereği ya yakıt olarak kullanılır yada yokettirilir.
 
trafo yagı cesidi marka degisikligi ile olur. Shell diala nynax gibi markalar mevcuttur. Ayrıca her ne kadar ülkemizde üretimi olmasada trafo yagı yerine SF6 gazıda kullanılmaktadır yurt dısında.
 
trafo yağ larında önemli olan kulanacagın trafo gerilimi önemlidir.bu gerilime göre alacağın yağın bu trfo gerilimin den yüksek değerde delinme değeri olması lazım bunuda yağ test çihazlarıyla yapman mümkündür.piyasada çeşitli markalarda yağlar vardır .
 
silikon yağ diğer shell ve nynas dan çok farklı ve trafolarda kullanılıyor
 
bilgisayar bileşenleri soğutmak için özellikle server sunucu sistemlerinde mineral yağ kullanılıyor. trafo yağı da aynı işlevi görür mü?
bu iş için hangi marka önerirsiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst