trafo ve hatın tedaşa devri nasıl yapılır?

brl17

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
arkadaşlar üzerinde 3 adet trafonun bulunduğu bir hat var bu hat üzeinde yakın bir bir köyün su pompası ve bir çok kişiye ait tarımsal sulama amaçlı abonelikler var belediyemize aitte ag abonelikleri var su pompası gibi zamanında hattı ve trafoları belediyemiz koydurduğundan hat ve trafolar belediyenin deniyor ve tedaş hattın arıza ve bakımına bakmıyor oysa şahıslara ait abonelikler mevcut ben bu hattı tedaşa devredebilirmiyim şayet oluyorsa izlemem gereken yol nedir yardımcı olur iseniz sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Başka müşteriler de bulunduğuna göre,Tedaş'ın, tüm abonelere sayaç konması ve bedel talep edilmemesi halinde,tesisi devralması gere
kir.Tedaş'a resmi yazı ile müracaat ederek,devir talebinde bulunmanızda yarar var.Formaliteler,kendiliğinden yerine gelir.
 
arkadaşlar öğrendiğimim kadarıyla bahsettiğim hat ve trafolar Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) kurulmadan önce belediye imkanlarıyla yapılmış malumunuz elektrik işleri TEK kurulduktan sonra belediyelerden alındı benim yorumum bu dönemde köyler ile beraber bu hat ve trafolarda TEK e devir olunmuştur. tabi trafo vs. yandığında belediye şehir su pompaları olduğundan kendi bütçesinden trafoyu filan temin etmiş böyle bir durum olunca hat ve trafolar belediyeninmiş gibi bir durum meydana çıkmış şu an belediye buralardaki pompaları kullanmıyor ama a.g. aboneliği mevcutaynı zaman da kişilere ait elektrik aboneliklikleride var aynı trafolarda ve kişiler tedaşa paralarını ödüyor yada tedaş borçtan kesme işlemi uyguluyor sormak istediğimim ben bu hat ve trafoların tedaşa ait olduğunu resmi olarak kanıtlayabilirmiyim yada tedaşa kabul ettirebilirmiyim konu hakkında bilgi ve deneyimi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum herkeslere kolay gelsin ve hepimiz için bir hatırlatma arkadaşlar hangi koşulda olursa olsun ne kadar baskı altında olursak olalım önce iş ve can güvenliği olduğunu unutmayalım..
 
Resmi kurumlarda trafo devri yapılırken dağıtım kuruluşu 1 tl bedel üzerinden devralıyor. bu uygulama hep böyle midir ? başka bir emsali ile karşılaşan var mıdır bu durumun . kurum bir şahısa devir için yetki veriyor. yarın bir gün bir sıkıntı çıkmaması için tavsiyeleriniz nelerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst