Trafo Sarımı

anfield

Üye
Katılım
26 Nis 2009
Mesajlar
106
Puanları
1
Yaş
41
İyi günler Hayırlı ramazanlar. Trafo sarımı esnasında normalde primer önce sarılırken, yükseltici bir trafoda sekonderi önce sarmak bir sorun çıkartır mı. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Problem hangi sargının yerinden ziyade uzun kullanım süresiyle, işçilik açısından değerlendirilmelidir.
 
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
 
Trafo sarılırken kalın sargı ile başlanırsa sargı karkasa güzel oturmaz.Tel eğik kalır,boşluk ortaya çıkar.İkinci sargı için gereken boşluk azalır.Sargı şişebilir.Bu nedenle inçe çaplı sagılar genel olarak alta sarılır.Sarılan bir bobinin çapı büyüdükçe bobin ovalleşir.Kalın sargı daha güzel form alır,aynı zamanda alt sargıları şıkıştırır.Primer altta veya üstte olur diye bir kural yoktur.220 giriş 220 çıkışı olan bir izolasyon trafosunun primeri enerji uygulanan tarafıdır.Kolay gelsin.
 
Kalın-ince sargıdan ziyade primer,
sekonderden bahsedebiliriz. Saracak
olan her türlü sarar.
Demir ve bakır kayıplarını en aza
indirmek için primer önce sarılılır.

Yüksek frekanslı trafo sarımında da
deri etkisini azaltmak için farklı
sırada katmanlar sarılır. Ancak
başlangıç yine primer olur.
 
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu trafo sekonder yüksek gerilim vereceği için hem akımı primere göre az akım çekiyor hemde primere göre ince kesitli. O yüzden demir ve bakır kayıpları haricinde bi problem çıkmayacak gibi görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,175
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst