Trafo Postası Nedir? Lütfen Yardım

Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba,

"Trafo Postası" demek araştırdığım kadarıyla techizatıyla trafonun direği demek. Ancak bu kavramın içerisinde "TRAFO" da varmı? Şöyle bir sorun yaşıyorum. Bir şirketle sözleşme yaptım, elektrik direkleri ve trafo kurulmasıyla ilgili. Ancak şirket "trafo" yu inkar ediyor sadece elektrik tertibatı ve direkleri üstleniyor. Sözleşmede " 31,5/0,4,231 kV 250 kVA trafo postasının tesis edilmesi" diye bir maddemiz var. Ancak şirket "trafo" cihazını inkar ediyor. İş mahkemelik oldu, yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hangimiz haklı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sözleşmeyi gönderirseniz bakalım.
 
FullSizeRender (2).jpg
 
Sözleşmemiz bu hocam
 
aslında sözleşme detaylı olmalıdır. Elektrik Dağıtım Tesisleri Genel Teknik Şartnamesindeki ifadeleri ekledim.

ayrıca vermiş olduğunuz sözleşmede Transformatöre ait karakteristik bilgilerden bahsediliyor mu ?
mesela ebatları mesela testleri mesela sahip olması gereken standartlar ?
 

Ekli dosyalar

  • 20170320_172433.jpg
    20170320_172433.jpg
    341.8 KB · Görüntüleme: 61
Hayır elimizdeki tek yazılı sözleşme bu. Bunun haricinde herhangi bir şey yok. Şartnameye göre postanın içinde transformatör var. Ancak dediğim gibi sözleşmede trafoya ait başka herhangi bir şey yok. Durum şöye gelişti bizde; biz bu adamlarla anlaştık trafo takıldı tesisat yapıldı herşey bitti.Buraya kadar bir sıkıntı olmadı. Ancak arkamızdan bir icra takibi geldi, bize trafoyu başka bir şirket vermiş, bizde teslim alırken teslim aldığımıza dair faturayı imzalamışız. Bu 3. şirket bizden trafonun parasını istiyor.Mahkemeye verdi hatta kazandı biz yargıtaya gideceğiz. Asıl anlaştığımız firma ise sözleşmenin sadece "tesisat" ile ilgili olduğunu "trafo" cihazını içermediğini belirtiyor. Mahkemede bu şekilde beyan etti. Şimdi bu şartnameye göre ve bizim sözleşmemize göre bizim anlaştığımız firma "trafo" cihazını takmakla yükümlümü? Yargıtaya itirazımızın bir anlamı olurmu? Biraz uzun oldu kusura bakmayın, cevaplayabilirseniz çok makbule geçer.
 
Trafosuz trafo postası olmaz.Teklifi verirken ,trafoyu yazmayı unutan angutlardan olsa gerek.Üstüne yatmak için bahane arıyordur.Mahkemenin seçtiği bilirkişide angut
çıkmazsa,trafonun parasını sözleşmeyi yaptığınız adam öder.250 kva trafoyu,paşa
paşa kendisi temin etmek zorunda.Piyasada bu tip angutlar mebzul miktarda var.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam, maalesef mahkemenin azizliğine uğradık bilirkişi bile istemeden aleyimize karar verdi artık yargıtaydan dönecek inşşallah.
 
http://www.elektriktesisatportali.c...ERİ-AG-OG-ELEKTRİK-PROJESİ-YAPIM-ESASLARI.pdf
c) Direk tipi trafo postası - Arsa veya kapalı alan ihtiyacı olmayan 400 kVA güce kadar tesis edilen dağıtım trafosudur. - OG ana ring hattı üzerinde direk tipi trafo postası tesisinden kaçınılacaktır. -Direk tipi trafolar toplam güçleri 800 kVA veya adetleri dördü aşmamak üzere radyal kollar şeklinde guruplanacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst