Trafo panosu

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
Arkadaşlar trafo ag panolarda ana tmş nin yanında üçlü sigorta oluyor tmş nin girişinden alınmış bu üçlü sigortanın görevi nedir? X5 sayaca rst vermek midir? Resim ekledim
jtosnq.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayac devrelerine sigorta konmaz, çünkü bilerek veya arıza nedeniyle sigortalar devre dışı kaldıgında sayaç sarfiyatı yazmıyacaktır. Bahsettiğin sigortalar, voltmetre, multimetre, ölçü gösterge devreleri , kompansazyon panosu için olabilir.
 
1546273408449.png

abi cevabın için çok sağol o zaman kafama takılan soru şudur üstte x5 sayacın bağlantısı gözüküyor burada akım trafolarından uçlar sayaca girip çıkıyor peki 2 5 8 olan kısımlara l1 l2 l3 den direk alınmış bu uygulamada nasıl gerçekleştiriliyor?örneğin anahat 3x70/35 lik kablo olsa sayaca rst veren uçların kesiti ne olmalı mesela ?
 
Etkga Merhabalar;

x5 sayaçta gerilim uçları için 2,5 mm kablo yeter,yani siz ana besleme kablosunu (sizin örnekte 70 lik) gelip panonun mühürlü bölmesindeki akım trafolarına gireceksiniz,girdiğiniz baradan 2,5 mm lik kablo ile sayacın gerilim uçlarını besleyeceksiniz,akım trafolarınıda şeki,ldeki gibi bağlayacaksınız.
Zeybek Bey'in dediği gib x5 sayaçta sayaçtan önce sigortaya gerek yok.

Kolay Gelsin
 
Abiler çok sağolun çok teşekkürler cevaplarınız için iyi yıllar dilerim
 
Abi sorma dağıtım şirketi devir aldı birde burayı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst