Trafo odasına inverter klima

resimde sol şalt hücresi , sağ tezgahların ana panosu ve yanında kompanzasyon panosu . Asıl sıkıntı kompanzasyon panosundan çünkü gecen sene bir kondansatörü yanmış. o yuzden olabildiğince sıcaklığı normal şartlarda tutmaya çalışmam lazım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Trafo odaları için 60-65 cm çaplı lik bu oda için ise 30 cmlik çaplı aksiyel fan yeterli gelir ozaman .. Yalnız pano içi sıcaklığı 35 derece de sabit tutuldugunu ögrendım , 40 derece termostat ayarı fazla sıcak olmaz mı ,
Aslında 40 derece de makul.Yaz ayının etkisini düşünürseniz faninizin fazla devreye gir cik yapmaması için 40 derece dedim.bu maliyetinizi de düşürür.
Oh kısma gelirsek o farklı bir olaydır.Trafolarda yağlar 100 ila 120 derece altında delinme riski maksimuma çıkar 65-90 derece arası ise müdahale ısısı gibi düşünün.zaten trafo termostatinda iki farklı ayar olma nedeni budur ama sizin durumunuz bunun dışında kalıyor.kafaniz karismasin.40 derece yapın nedenini yazdım ama tercih sizin.35 derecede yazın gün ici sıcaklığında aynı değerlere çıktığını düşününce fanınız durmadan calisir buda gereksiz enerji sarfiyat demek.
 
Son düzenleme:
Trafo odanızda ısı üreten elemanlar var ise klima tavsiye ederim. Özellikle U.P.S, Şönt Reaktörlü kompanzasyon gibi. 20161223_135638.jpg 20161223_135817.jpg
20161223_135638.jpg
20161223_135817.jpg
 
klimayı ilk başta ben de düşündüm , fakat trafo odası olsun , kompanzasyon panosu ve tezgah panolarının bulundugu alan olsun jüt ( halı üretiminde kullanılan bir hammadde) ve toz kaplı. Toz iletken oldugundan klimanın havayı savurmasını göze alamadım. Odalarınız çok güzel izole ve temiz. Fakat bizim odalar için aynı sey gecerli değil. Bir nevi kaderine terketmişler odaları.
 
ortam tozlu ise fan koymak demek trafo buşinglerinde toz birikmesi demek.
artık her duruşta temizlik işi çıkar.
temizlersin bir hafta sonra hiç temizlenmemiş gibi olur.

klima tabi iyi ama odanızı tam incelemedim. oda bidefa atmosfere kapalı olmalı yoksa klima soğutamaz boşa çalışır ve çok büyük kapasiteli klima gerekir. eğer odada trafo harici başka cihazlar yoksa örneğin elektronik cihazlar yoksa klima biraz lüks de kaçabilir. şirketiniz zenginse bizde gelelim oraya çalışmaya :D
 
Kardes odayi komple izole etmezsen kliman bir ise yaramaz.. trafonun urettigi isiya gore klima secmelisin.. ne kadr yukleniyor bina gunes nekadr goruyor vs.. en iyisi alta fan koy saglam birsey trafoyu altdan sogut isiyi atar o.. klima yazik olur gece gunduz calisacagi icin arizalanir... whr sistemleri yinede klima yapacaksan oneririm.. daha az ariza cikartir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst