Trafo nedir?

Katılım
19 Ocak 2008
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
41
Trafo sinüsoidal alternatif akım enerjisini düşürmek ve yükseltmek amaçla kullanılan malzemelerdir.
Trafolar yapı itibari ile çekirdek nüve, tel, silisli saç ile imalatı yapılır, trafolarda primer ve sekonder olmak üzere giriş ve çıkış sargıları vardır, imalat çeşidi olarak trifaze ve monofaze olarak imalatı yapılır.

Transformatör'ler çeşitli güç ve ebatlarda yapılır, transformatör imalatı yapılırken kullanılan tel'in kalitesi ve kullanılan silisli saç'ın kalitesi çok önemlidir, bu kalite transformatör'ün giriş ve çıkış'larındaki akımları etkiler ve çıkışına bağlanan cihaz'ın çektiği amper seviyesi değişir ve ayrıca şehir şebekesinden çektiği akım seviyeside değişir.

Bu ürünler tüm elektrikli cihazlarda kullanılmaktadır, gerek elektrik enerjisinin düşürülmesi gerek ise yükseltilmesi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Transformatör'ün kısaltılmış hali trafo'dur. 220/12 Volt ile çalışan bir trafo'ya primer sargısından 220 volt alternatif akım verildiği zaman sekonder sargısından 12 volt alternatif akım alınır ve bu olay tam terside olur, 12 volt sekonder sargısından 12 volt alternatif akım verdiğimiz zaman primer sargısından 220 volt alternatif akım alınabilir

gemitrafosu.jpg

trafoooo.jpg

trafotamiri.jpg


TRAFO ÇEŞİTLERİ

*Gemi tipi transformatörler

*Emniyet transformatörleri

*Kumanda devresi transformatörleri

*Genel amaçlı transformatörler

*Çağırma, bildirim ve sinyalizasyon devreleri transformatörleri

Ve benzeri transformatörler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
emniyet transformatörleri hakkında biraz bilgi vermeniz mümkün mü acaba???
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst