Trafo konusunda yardım!

baknedicem

Üye
Katılım
22 Eyl 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar,

Yurt dışından gelirken yazıcı getirmiştim. Yazıcım wireless bir lazer yazıcı. 110 Volt ile çalışıyor. 50/60 Hz problemi yok. Üzerinde yazan değerler:

AC 110-120V 50/60 Hz 8.8A
Güç Tüketimi:
Sleep Mode - 0.9W
Printing - 495W

Türkiye'de kullanmak için bir konverter yada transformatör almam gerekiyor sanırım. Elektrikten anlamadığım için terimlerde yanlışlık yaparsam kusuruma bakmayın. Bu sorunu en ucuz nasıl halledebilirim? Başka bir çözüm olarak bu gibi ürünlerin içlerindeki bobin yerine yeniden 220V ye göre bobin sardırmaktan bahsedildiğini okudum.

Ankara'da oturuyorum. Ankara'da ucuz konverter/transformatör nereden bulabilirim? Transformatör alırken sadece 495W dan daha yüksek bir transformatör almam yeter mi yoksa 8.8A değerine de mi dikkat etmem gerekli? Yada nerede 220V bobin sardırabilirim. Maliyeti ne kadar olur bana?

Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Cevap verirken benim elektrikten çok anlamadığımı dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim.

Ayrıca bu bilgiyi tamamen meraktan soruyorum. Piyasada 400W konverterler daha yaygın. Eğer gereken Watt değerinden daha az bir değere sahip konverter/transformatör alırsam (400W gibi) ne gibi problemlerle karşılaşırım?

Teşekkürler.


 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Alacağınız trafo 110 Volt kısmında 8,8 Amper akımı verebilmeli bu da yaklaşık 1000VA trafoya ihtiyacınız olduğunu gösterir.
 
Yazıcının içerisindeki trafoyu değiştirmek daha mantıklı gibi duruyor. Bunu Ankara'da yapacak bir yer tavsiye edebilirmisiniz?
 
ankarada değilim ama adaptörü söküp çıkış voltajını ölçüp(varyak ile 110 volt ac vererek) girişi 220 çıkışı ölçtüğünüz voltajda ve 8.8 amper veren bir trafoyu siz rahat rahat monte edersiniz.kolay gelsin

not:varyak bulamazsanız 220 volt 500 vat rezistansa 220volt verin bir ucu fazdan diğer ucunuda rezistansın tam orta yerinden alırsanız 110 volt elde edersiniz.kendinizi emniete alın çarpılmayın
 
arkadaşlar merhaba
ben 220 volt giriş 3x48 volt çıkşlı bir trafo yani monofaze giriş trifaze çıkış sağlayan bir trafo veya buna benzer bir elktronik cihaz arıyorum
bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
şimdiden teşekkürler
 
arkadaşlar merhaba
ben 220 volt giriş 3x48 volt çıkşlı bir trafo yani monofaze giriş trifaze çıkış sağlayan bir trafo veya buna benzer bir elktronik cihaz arıyorum
bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim
şimdiden teşekkürler

şimdi şunu belirteyim.tek fazlı girişi 220 v olan trafodan 3x48 voltt trifaze gerilim alamazsınız.sadece 3x48 volt(3sargılı)tek fazlı gerilim alırsınız.fazlar arası 120 derecelik açı farkı olmaz.
nerede kullanacağınızı yazarmmısınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,014
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst