Trafo keçesi değiştirme

Katılım
8 Kas 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
51
1250 kva lık trafomuzun üst kısmını ayırdık.Eskimiş olan keçeleri değiştirmek istiyoruz.Ancak eski keceleri kazımak oldukca zor.Bunun bir kolayı var mı acaba.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Selülozik tiner buşingleri temizlerken contalara zarar verir mi?

Yoksa daha az etkili normal tiner mi kullanmalıyız,?

OG elektrik malzemelerini hücre, kesici, ayırı, bara falan hangi tip tinerle temizleniyor.
 
Sn @şaban seyhan
Transformatördeki en ufak bir yağ kaçağı dahi trafodaki yağın nem alması için tehdit unsuru iken transformatörün üst kapağını açmaya kalkışmak gelecekteki büyük felakete davettir.. Yağlı transformatörlere hiç birşekilde atmosfere açık müdahalede bulunulmaz. Bahsettiğiniz conta (keçe) değişimini bu nedenle sizin tarafınızdan yapılması son derece yanlıştır.
Size bir anımı da anlatayım; Üretici ismi vermeyeceğim, Trafonun Yüksek gerilim buşinglerini fabrikasyon yanlış takmışlar aradım yerinde halledeceğiz efendim dediler. Bu mümkün değil dedim, buşing değişimine geldiler ben olaya karşı çıktığım için firmanın patronuda geldi bu işlemi daha önce birçok trafoya yaptıklarını hiç birşey olmayacağını söylediler, görüşeceğiz bu trafoya en fazla 6 ay veriyorum mutlaka bir sıkıntı çıkaracak dedim. Rahat olun hiç birşey olmaz dediler.
Transformatörü devreye aldıktan bir 1-2 ay sonra gerilim kademe ayar komütatöründen yağ kaçağı başladı trafo üreticisi gelip komütatör contasını değiştirdi. Kendilerini uyardım yaptığınız günü geçiştirme dedim bu trafonun yağı nem aldı trafo iç basıncı değişti yanlış yapıyorsunuz dedim hiç birşey olmaz efendim garantili dediler 15 gün sonra buşiglerin etrafından halka şeklinde terleme yapmaya başladı. Israrla çağırmama rağmen ilgilenmediler, yağ kaçağı artmaya başladı kendilerini resmen tehdit ettim heryere reklam edeceğimi söyldim bir daha da sizden mal almayacağım dedim. Gelip özür dileyerek trafoyu değiştirdiler.
Cinayet gibi müdahalenin fotoğraflarından bir tanesi ekte !


Sn @UEE
Buşingler temizlenirken su ve bez kullanılması yeterlidir. Buşing üzerinde yapışkan yağ tabakası varsa 40 ölçü suya 1 ölçü Hidroklorik asit (HCL) karıştırıp bezle silinerek temizlenir. Porselen temizleyici tozlar da bu iş için kullanılabilir. Transformatör çok tozlu bir ortamda çalışıyorsa buşinglere ince bir tabaka silikonlu gress (silicon grease) uygulanır. Bu madde buşingler üzerinde tozun tutunmasını önlediği gibi temizliğinide kolaylaştırır.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20170225_171606.jpg
    IMG_20170225_171606.jpg
    348.3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,923
Son üye
BilgeKaganInce22

Yeni konular

Geri
Üst