Trafo kaybı?

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
şantiye alanında birkaç tane trafo mevcut ve bunlardan birini taşeron firma kullanıyor.Acaba bu firmaya elektrik faturasını uygularken trafo kaybını nasıl almalıyız.Trafo 1600 kva
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yaktığın enerjiyi AG'den okunuyorsa, sıkıntı yok.
Şayet bütün sistemin yaktığı enerji, OG'den okunuyorsa ve enerji dağıtım şirketi bura üzerinden size ücret yakıyorsa problem var :)
Bahsettiğin gibi Trafo kayıplarına ihtiyacın var.
EMO'nun 2010 katoloğundan,
1600kVA trafonun boşta 2.35kW, yükte 16,5kW kayıp vardır.
Kolay gelsin...
 
dostum dağıtım şirketleri trafoların kullanımda olmamaları durumunda tüketmeleri gereken enerji miktarları üzerinden fatualama yaparlar. örneğin 1250 kwa bir trafo için demir kaybı günlük 84 kwh dir. bir ay boyunca kullanılmayan bir trafoya 84 x 30 = 2520 kwh gibi bir tüketim faturası çıkar. bu değerin 1600 kva için kaç olduğunu dağıtım şirketinle görüşerek öğrenebilirsin. ancak dağıtım şirketi bu değerleri nereden buluyor. bende tam bilmiyorum. bilen arkadaşlar aydınlatırsa bizde öğrenmiş oluruz. saygılar.
 
biz og den ölçüm yapan 630 kva olan trafomuzu kapattık peki bundanda trafo kaybını alırmı?trafo kaybı aktif tüketimin değişmekle beraber %3.5 u değilmidir? kapandığı andaki aktif tüketimi mi baz alacaklar?
 
arkadaşım trafoda bir iç kayıplar olarak kastedilen tüketimin %3,5 u kadar ının bedelini ödersin birde ayriyetten trafonun gücüne göre tüketmesi gereken değerin altında kaldıysan aradaki fark kadarlık bir kayıp faturası ödersin senin trafon 630 kva olduğuna göre 49,2x30 =1476 kwh lık bir tüketim yapman gerekiyor. saygılarımla
 
1476kwh değerini neye göre belirliyoruz acaba?

dostum yukarıdaki mesajımda izah ettim. tam anlaşılamadı herhalde
senin 630 kva olduğuna göre günlük tüketmen gereken enerji miktarı 49,2 1 ay sonunda tüketmen gereken enerji (1 ay 30 gün olarak kabul edilir.) 49,2x30 =1476 kwh tır.
 
biz og den ölçüm yapan 630 kva olan trafomuzu kapattık peki bundanda trafo kaybını alırmı?trafo kaybı aktif tüketimin değişmekle beraber %3.5 u değilmidir? kapandığı andaki aktif tüketimi mi baz alacaklar?

trafoyu kapattık derken kesiciden açtık diyorsanız trafonuzda kayıp oluşmayacaktır.Sadece ag ana şalteri açmışsanız trafonuzun boştaki kayıpları faturalandırılır.
 
kesiciden açtık evet ama faturaya sözleşme gücünden dolayı kullanılmayan bedel yansıyacak değilmi?
 
49.,2 değerini hangi tablodan ya da formulden biliyoruz demek istemiştim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst