trafo kayıpları hakkında sorularım var yardıımcı olurmusunuz??

smlrdn

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
1)630 kVA lık bir trafonun plakasında “yükte ve boşta kayıpları” (kW) cinsinden okunmaktadır. Bu trafonun a b c fazlarından, sırasıyla 200, 250, 220 kVA çekilecek olsa, “kayıpları” % kaç oranında değişir?

2)Karakteristik (surge) empedans, neden “uzun” enerji iletim hatları için tanımlanmaktadır? .

3)Yukarıdaki trafo anma gücüyle dengeli yüklenmekle birlikte, %3 oranında gerilim harmoniği de içeriyor olsaydı, “kayıpları” % kaç oranında değişirdi?

4)Yukarıdaki trafo anma gücüyle dengeli yüklenmekle birlikte, %5 oranında akım harmoniği de içeriyor olsaydı, “kayıpları” % kaç oranında değişirdi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bunlar ödev soruları mı yoksa sınavda çıkacak sorular mı
 
1- bakır kayıpları akımın karesi((I^2)xR) ile doğru orantılıdır. o yüzden ((200/630)^2)x100=%10 civarında olur. demir kayıpları ise akımla çok fazla değişmez. boşta çalışan bir trafoda demir kayıpları söz konusudur yükte çalışan bir trafoda ise hem bakır ham de demir kayıpları söz konusudur.
2- karakteristik empedans hattın L ve C değerleri ile hesaplanır. Kısa iletim hatlarında C hesaba dahil edilmediği için karakteristik empedans uzun iletim hatları için tanımlanır.
3 ve 4 ün cevabı biraz uzun buraya yazamam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst