Trafo işletme ve bakım talimatı

erdmbzkrt

Üye
Katılım
24 Eki 2009
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
Trafo ve hücre bölümüne Trafo işletme ve Bakım talimatı asmalımıyız? Ya da diğer gerekli talimatlar varmıdır varsa nelerdir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Tesisin tek hat şeması, hücrelerin adım adım kullanımını anlatan talimatlar ve elektrik çarpması halinde yapılması gereken ilkyardım talimatlarının asılması gerekir.
 
trafo işletme ve bakımını yapacak şahıs veya şahıslar işlem basamklarını zaten bilmesi gerekir ...neyi nasıl yacağını bilmeyen kişiler için dokunma tehlike var , enerjili bölüm girilmez ,emniyet tedbirlerini almadan girme , ölüm tehlikesi yazısı , kafa iskeleti resimleri ,yazıları uyarıcı olacaktır ..
 
Tesisin tek hat şeması, hücrelerin adım adım kullanımını anlatan talimatlar ve elektrik çarpması halinde yapılması gereken ilkyardım talimatlarının asılması gerekir.

hücrelerin adıma adım kullanımını anlatan hazır bir şablon var ise gönderebilirmisiniz.
 
Elimdeki örneği pztesi gönderebilirim. Fakat işlem basamakları senin sistemine uygun olmalıdır. Genel talimatları kesicilerin kılavuzundan da yazabilirsin.
 
TEDAŞ'ın yeni yönetmenliğine göre 400 kVA ve sonra ki trafolarda(bu O.S.Bölgelerinde değişebilir.) işletme sorumluluğunu üstlenen bir elk.mühendisİ bulunması zorunludur..Yani sorumluluğu üstlenen mühendis tesisin orta gerilim tarafından sorumlu ve bütün oluşabilecek sorunlardan hükümlüdür.Allah korusun olabılecek hasar veya kazadan sorumlu olan mühendis dir.
 
trafo ve hücre işletme talimatı ve bakım talimatı örneği olan var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst